Societat

L'Ajuntament de Quart de Poblet sol·licita la col·laboració ciutadana per retirar símbols franquistes

L'alcaldessa i tots els grups polítics celebren la primera reunió de la comissió creada per a aplicar la Llei de Memòria Històrica

El ple de l'Ajuntament de Quart de Poblet va acordar al juliol per unanimitat la creació d'una comissió integrada per l'Alcaldia i un representant de cada grup polític per a la revisió dels noms de carrers, símbols, edificis públics o esments commemoratius d'exaltació, personal o col·lectiva, de la revolta militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la Dictadura, culminant d'aquesta forma el compliment de la Llei de la Memòria Històrica en el municipi, en el qual es porta

Un dels punts que es va tractar en la sessió d'aquesta comissió celebrada ahir divendres 2 d'octubre, va ser el de la culminació de la retirada de les plaques del Ministeri d'Habitatge, amb el jou i les fletxes de Falange gravats, de la façana d'algunes finques.

Encara que l'Ajuntament va eliminar 282 plaques, s'han detectat algunes més que van quedar fora de l'inventari, raó per la qual tots els grups polítics van consensuar sol·licitar la col·laboració ciutadana, de manera que qui veja una d'aquestes plaques, pot notificar-ho a través dels perfils de l'Ajuntament en xarxes socials, via telefònica, per correu electrònic o de forma presencial en l'Ajuntament, on els facilitaran un formulari perquè detallen la ubicació de la placa.

Els representants de PSOE, PP, Compromís, Sí se Puede i Ciudadanos es van comprometre a portar a la segona reunió, prevista per a finals d'octubre, un llistat dels carrers que proposen per a revisió i canvi de nom, així com

un document escrit amb les propostes d'actuació i altres incidències que consideren rellevants per al compliment de la Llei de Memòria Històrica.

En qualsevol cas, la tècnica especialista en aquesta matèria de l'Àrea de Cultura redactarà un informe sobre les persones, símbols i institucions que donen nom als carrers i col·legis, i que incompleixen la citada llei. En aquest annex documental podran col·laborar altres persones, sempre que puguen aportar la font de la qual han obtingut les dades o fotografies sobre els personatges estudiats.

Quant a la part de divulgació històrica i preservació de documents en diferents suports, cal destacar que des de l'Ajuntament s'han realitzat activitats com la celebració del 60 aniversari de la II República Espanyola, en la qual es va exposar part del patrimoni documental existent, exposicions com la dedicada a la colònia infantil Villa Amparo, que va acollir a xiquets de la guerra, o la publicació de llibres, tant a través del Premi de Ciències Socials i Humanes “Amador Griñó Guzmán”, com a través del conveni amb la Universitat de València, centrats en aquesta època històrica o que l'aborden.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pau Bosch
Nou president d’Amics de la Rambla

“Ara el nostre objectiu és obrir la Rambla al mar”

Barcelona
SOCIETAT

La síndica posa el focus a l’alberg de Badalona

Badalona
societat

L’esclavitud dels segles XV i XIX, a debat al Museu de l’Escala

l’escala
administracions

La Casa del Mar promocionarà el patrimoni pesquer de Llançà

llançà
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona