Osona/Ripollès

El projecte Enxaneta s’estén a 15 escoles d’Osona

Després de l’èxit de la primera edició, el projecte Enxaneta, que va començar a quatre escoles, s’amplia aquest curs a 15 centres de la comarca d’Osona.

Les escoles la Montjoia de Sant Bartomeu del Grau, el Doctor Fortià Solà de Torelló, la Sínia de Vic i la Mare de Déu del Sòl del Pont de Roda de Ter van encetar el curs passat un projecte pilot d’acompanyament a l’èxit escolar. És l’anomenat projecte Enxaneta on es dóna suport en les matèries instrumentals a aquells alumnes dels dos primers cicles d’Educació Primària amb dificultats escolars i també a les seves famílies. Els bons resultats obtinguts durant els primers mesos de funcionament, especialment en la relació entre les famílies i les escoles, han portat al Consell Comarcal, l’impulsor del projecte juntament amb la Universitat de Vic, a ampliar-lo aquest curs a 15 centres.

De cara a aquest curs seran 20 els mentors que donaran suport educatiu als alumnes seleccionats per les escoles. Aquests mentors són graduats en educació social, magisteri o psicologia per la Universitat de Vic i reben formació i orientació per part de la mateixa universitat que participa en el projecte amb l’objectiu de reduir el 20% de fracàs escolar que hi ha a la comarca.

Aquest curs el projecte el finança al 100% el Consell Comarcal però de cara al curs vinent es vol buscar la complicitat dels ajuntaments per fer-hi front. La presentació de les novetats del projecte Enxaneta ha comptat amb una conferència del pedagog i periodista Jaume Funes amb el títol ’Estic content: el meu pare sap fer deures’.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona