Societat

Cassà de la Selva vol fer un mapa de les tifes de gos

Forma part de la campanya ‘Busca tifes', de conscienciació als propietaris de gossos

Ja s'han posat en servei tres grans zones específicament habilitades

Es preveuen sancions de 400 euros

L'objectiu és eradicar les tifes de gos de les voreres, les places i els jardins de Cassà de la Selva, i per això es posarà en marxa d'aquí a un parell de setmanes la campanya Busca tifes, que ha de ser un instrument per conscienciar els amos incívics de gossos. La campanya preveu que els veïns assenyalin en un mapa els punts més bruts i, un cop detectats, aquests es marcaran durant uns dies amb un senyal in situ. Fins ara ja s'han delimitat tres zones habilitades per a gossos.

De fet, aquest és, segons l'alcalde, Martí Vallès, el pas previ abans d'optar per aplicar l'ordenança que preveu sancions de fins a 400 euros per als amos de gossos: “No podem sancionar sense abans ajudar a fer comprendre a la gent de la necessitat de ser curosa”, destaca Vallès, que hi afegeix que ja s'han posat en servei tres grans zones especialment habilitades perquè els propietaris dels gossos els portin a fer les necessitats.

Voluntaris

La implicació dels veïns és, però, essencial per al projecte, segons Vallès. Per això, la campanya es farà amb la col·laboració de voluntaris que, degudament identificats amb plaques, informaran els veïns i propietaris d'animals. El més curiós de la campanya és que es repartirà un tríptic on hi haurà un plànol del poble on es demanarà als veïns que marquin els punts on hi ha més concentració de tifes. Aquests espais estan situats al carrer Castell, amb cantonada al carrer Bassegoda; carrer Ventallol, al costat de la casa de Can Palau, i al passeig Ferrocarril, davant de la zona de Sant Anton.

En aquests espais, que incorporen bancs, és també obligat recollir els excrements dels animals i respectar el descans dels veïns. En cas de no complir alguna de les normes anunciades als panells informatius de l'entrada de les àrees, s'aplicaran les sancions recollides a la normativa de tinença d'animals. Els espais per a gossos estan delimitats per un filat metàl·lic d'1,20 metres d'alçada i inclouen un banc, una paperera i algun pal de fusta on els animals poden orinar. A l'hivern s'hi plantarà arbrat per aconseguir un espai agradable de cares a la temporada estival. La posada en servei d'aquests espais ha estat el pas previ per dur a terme la campanya de sensibilització ciutadana per reduir la presència d'excrements d'animals a la via pública, la qual es desplegarà de manera més intensa al novembre.

LA FRASE

No podem sancionar sense abans ajudar a fer comprendre a la gent que cal ser molt curós
Martí Vallès
alcalde de cassà de la selva

LES XIFRES

400
euros
de multa per als propietaris incívics d'animals és el que preveuen les ordenances municipals
3
gran zones
específicament habilitades per dur els animals de companyia ja s'han posat en servei


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona