Societat

Una Diada per influir sobre la futura Regió

Les diverses plataformes unitàries que apleguen associacions i partits nord-catalans convoquen per demà dissabte 7 de novembre

Les associacions nord-catalanes criden a participar en la Diada del 7 de novembre que enguany s'ajusta al calendari. Les primeres en fer-ho han estat Aire Nou de Bao, el Casal de Conflent , L'Assemblea NORD Catalana i el Col·lectiu Sem. Les crides a manifestar provenen també de la Federació d'Entitats en Defensa i Promoció de la Cultura Catalana, del Casal Jaume I de Perpinyà, de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana, de l' ANC CN i dels partits polítics que convoquen el públic a celebrar aquesta Diada que s' organitza conjuntament amb la cloenda del recorregut del Correllengua a Perpinyà.

La reivindicació de la Diada es centrarà sobre dos punts principals: que la Catalunya Nord tingui un estatut particular i unes competències pròpies en el si de la regió. També es vol que el futur nom de la Regió administrativa inclogui clarament el nostre territori, com per exemple amb els mots 'Catalogne' o 'catalan' en la seua denominació oficial. Aquestes reinvindicacions acaben de ser pactades pel col.lectiu SEM en el debat d'ahir dijous a Perpinyà. Format per la Federació per a la defensa de la llengua i la cultura catalanes, la territorial nord-catalana de l'ANC, Convergència Democràtica de Catalunya, Unitat Catalana, CUP, Esquerra Republicana de Catalunya i Europe Ecologie Les Verts, el col.lectiu vol influir sobre les llistes candidates a les properes eleccions regionals i trencar l'habitual fragmentació electoral típica de la vida política catalanista de Catalunya Nord.

El programa de la Diada de dissabte començarà a les quatre de la tarda, amb la manifestació que sortirà de la plaça de Catalunya per un recorregut en el centre de la vila fins al Castellet. Aleshores, tindran lloc diferents parlaments fins arribar a les sis de la tarda quan sortirà una marxa de torxes fins al barri de Sant Jaume, i concretament a la Casa Musicale, per un triple concert amb Ghetto Studio (Catalunya Nord), Mauresca (Occitània) i Feliu Ventura i el Xerramequ i els Aborígens del País Valencià, en un homenatge a Ovidi Montllor. L'entrada és de 5 euros.

Per no interferir amb la cloenda perpinyanesa del Correllengua, els actes previstos a Figueres per la mateixa manifestació tindran lloc a migdia, concretament de 11h00 a 14h00, a la rambla. Hi participen els nord-catalans Blues de Picolat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat