Societat

Uns 90 productors agroalimentaris seran a Orígens

La fira olotina, que tindrà lloc el cap de setmana del 21 i el 22 d'aquest mes, inclourà tallers amb cuiners de prestigi

Al voltant de noranta productors agroalimentaris catalans participaran en la quarta edició de la fira Orígens, que tindrà lloc al recinte de l'antiga estació d'Olot el cap de setmana del 21 i el 22 d'aquest mes. L'esdeveniment, organitzat per l'Ajuntament i l'empresa Arend i associats, inclourà les seccions L'Aula de Cuina, L'Aula de Tast i L'Aula dels Nens, com també un nou espai, dedicat a les cerveses artesanes. Els productors participants són elaboradors d'embotits, formatge, carn de vedella i porc ecològiques, vins i caves, oli, pa, melmelada, mel, fesols de Santa Pau i un llarg reguitzell d'aliments considerats de qualitat.

A l'Aula de Cuina, aquest any hi faran classes, entre altres professionals, cuiners de restaurants amb estrelles Michelin, com són Les Cols, d'Olot (Fina Puigdevall i Pere Planagumà); Can Jubany, de Calldetenes (Nandu Jubany), i Ca l'Enric, de la Vall de Bianya (Jordi Juncà), com també el guanyador del concurs TopChef del 2014, David Garcia, i el nomenat millor cuiner de l'any 2014 del Fòrum Gastronòmic de Barcelona, Albert Ortiz. En el marc d'aquest taller es durà a terme un concurs d'allioli, una iniciativa estrenada en l'edició anterior, la qual va tenir molt d'èxit de participació.

L'entrada a la fira costarà cinc euros i inclourà cinc tiquets de tasts. La participació en els tallers infantils, que gestionarà l'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa, costarà dos euros. Estaran dedicats a l'elaboració d'embotits, galetes i xocolata. Quant als tallers de tast, costaran un euro, i permetran degustar formatges, fruita, torrons, cava, vins, cerveses, embotits i fesols. La fira olotina serà l'escenari escollit pel consell regulador de la DOP Fesols de Santa Pau per estrenar la promoció d'aquest producte després que a l'estiu la Comissió Europea li va concedir la distinció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia