Societat

Societat

Apoteosi rockera a Mataró

A la dècada dels 1962-1972 es formen més de seixanta grups de joves que s'influencien del ‘rock-and-roll' que arriba de fora

Cinquanta anys després es retroben els qui formaven part d'aquells conjunts de música

Aquest divendres, la sala Das Andere de Mataró s'omplirà de rockers. Es retrobaran molts dels qui formaven els conjunts de música que van sorgir a la dècada del 1960 a la capital del Maresme influenciats per la música que escoltaven, com ara els Beatles, Jimi Hendrix o Pink Floyd. Un dels organitzadors de la trobada, Artur Palomer, assegura que no es tracta de cap acte nostàlgic, només una excusa per “tornar-se a veure cinquanta anys després”. Sota el títol Apoteosi d'una dècada en 100 cançons, els assistents reviuran en imatges alguns dels concerts que van protagonitzar de joves. Una generació que “mirava de distreure's sota un règim polític que no ho posava fàcil”. Molts d'ells, com explica Palomer, escoltaven els seus ídols a través de la ràdio i van aprendre a tocar per imitació aquests ritmes pop i de rock-and-roll que triomfaven a l'estranger.

En plena “revolució social” es van apropiar de la música i de l'esperit rebel del moment com a sortida d'escapament. “Hi havia molt moviment i una bona relació entre músics; eren relacions d'amistat”, assegura. Això explica actuacions conjuntes que van fer, com ara la matinal de Sant Esteve, l'any 1966, al Velòdrom de Mataró.

La trobada de divendres tanca un seguit d'actes que s'han fet aquest mes, com ara una xerrada sobre els Beatles i una conferència sobre la cultura pop i el rock a Mataró. Els assistents reviuran les cançons de la seva època amb la selecció musical que farà el discjòquei Albert Malla, que animarà la festa. “Reviurem bons moments però no serà nostàlgic perquè el rock-and-roll no ens deixa posar tristos”, conclou Palomer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona