ELX (Baix Vinalopó)

Fira Medieval

Un viatge a l'època medieval

Un dels pilars de l'argument que enguany posa en peus aquest festival és el del viatge. Sembla el més discret, davant de la potència que són la guerra i els misteris, però és el que faran servir els organitzadors com a fil que reuneix delicadament l'edat mitjana, les commemoracions dels segles XVII i XVIII, i la mirada des de principis de l'actual mil·lenni. En la programació hi ha la música de les croades, els relats dels cavallers Tirant o Amadís, les fantasies de Simbad el Mariner, o les meravelles de Marco Polo.

Durant aquestos dies, Elx es transforma en una ciutat medieval amb un mercat de l'època i amb les representacions que han d'omplir places i carrers, així com recintes tancats del poble.

Del 23 d'octubre a l'1 de novembre. Hi ha dues dates clau: el 1609 i el 1709.

El Misteri al cap

Si hi ha alguna cosa a la ciutat d'Elx que la defineixi de manera clara i efectiva és la representació del Misteri d'Elx; una peça sacra que s'hi representa amb tota la seva esplendor a l'interior de la basílica de Santa Maria cada any pel mes d'agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.