Societat

El futur del comerç de Calldetenes, a debat

Els comerciants no volen un supermercat a tocar de la variant que s'ha d'inaugurar

La posada en funcionament a finals d'abril de la variant ha de permetre descongestionar de vehicles el centre del poble. L'associació de comerciants, però, també tem que representi un pas enrere en l'activitat econòmica del poble, sobretot si es confirma l'arribada d'un supermercat que se situaria a prop de la variant. Aquesta problemàtica va agafar força a principis d'any, quan CDC –governa amb el suport de Poble en Marxa-CUP– va valorar modificar el pla parcial del polígon Adoberies Est perquè passés de ser sòl industrial a sòl comercial i el supermercat s'hi pogués instal·lar. Aquesta opció va topar amb les queixes dels comerciants i de la resta del consistori, que van reclamar que s'obrís un debat abans de portar el canvi al ple, en què els vots de CDC –tenen set dels onze regidors– haurien estat suficients per aprovar-lo.

Voluntat d'anar junts

En el ple de dilluns, CDC va entrar una moció de suport al comerç del poble que durant la sessió va anar mutant. D'entrada, tant la CUP com ERC van explicar que no votarien a favor de la moció perquè la trobaven poc concreta i fins i tot inútil. “No cal fer una moció per dir que estem al costat del comerç. El que cal és parlar amb ells i donar solucions concretes”, va afirmar Mireia Vilà (CUP), mentre que Sergi Tarrés (ERC) hi va afegir: “Ens preocupa que la moció quedi en una declaració de principis. El que cal fer és copsar les impressions dels comerciants i després portar-ho al ple.”

L'alcalde, Marc Verdaguer, va proposar aprovar el preàmbul de la moció i el primer punt de la part dispositiva –en què s'expressa la voluntat d'escoltar els comerciants–, on també es va afegir l'obligació de tenir fet abans d'acabar el mes un calendari de reunions i haver començat a parlar amb les parts implicades. La moció es va aprovar per unanimitat.

Els comerciants es mostren oberts a parlar i no veurien amb mals ulls que el supermercat se situés més cap al centre. “No seria tan gran com el dels afores i portaria gent on hi ha les botigues”, destaca el president de l'entitat, Marc Arenas, que veu complicat sobreviure als efectes de la variant, la possible arribada d'un supermercat i les obres que s'hauran de fer en un futur al carrer Gran, la principal via que travessa Calldetenes.

LES FRASES

Si posen un súper als afores, la gent passarà per la variant i no vindrà a les botigues del centre
Marc Arenas
representant de l'associació de comerciants de calldetenes
No crec que la moció hagi sigut una pèrdua de temps. Han sortit idees i treballarem junts
Marc Verdaguer
alcalde de calldetenes


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia