El premi Sikarra reconeix l'agricultura sostenible
“La terra no és un objecte sinó un subjecte que cal mimar”, apunten els premiats, la cooperativa La Garbiana
Amb música de violí i acordió, el Cinquè Premi Sikarra es va lliurar dissabte passat al vespre a l'Auditori de Cervera. Convocat per la Fundació Cases i Llebot i el Fòrum l'Espitllera, enguany el jurat va guardonar la cooperativa La Garbiana Pagesa. L'empresa es dedica a la producció de farines ecològiques d'alta qualitat i a la recuperació de varietats tradicionals de cereal.
David Arjona, soci d'aquesta cooperativa de Tarroja de Segarra, va agrair el reconeixement: “És difícil treballar la terra a la Segarra, que ha perdut la fertilitat. La terra no és un objecte sinó un subjecte que cal mimar.” Ramon Savall, nou secretari del Fòrum l'Espitllera, valora “l'aposta de La Garbiana per una agricultura sostenible, diferent i respectuosa amb el medi, enfront del model de conreu cerealista intensiu”.
La vetllada la va obrir l'alcalde de Cervera, Ramon Royes, que va lloar el paper de “cohesió” comarcal del premi Sikarra: “Som una comarca complicada. Amb una capacitat extraordinària per detectar les coses que no funcionen. Però la crítica ha d'anar acompanyada de propostes”, va dir en referència a polèmiques, com ara el preu de l'aigua, al Consell Comarcal.
Davant la setantena de convidats, la nova presidenta del Fòrum l'Espitllera, Maria Garganté, es va estrenar tot animant a la participació a l'entitat: “No som un club privat, sinó que pretenem ser un fòrum de debat amb diversitat d'opinions. Tothom hi és benvingut.”