Societat

Gastronomia

Una fira on es pot sopar

L'àrea B-Delicious del saló barceloní B-Travel oferirà més de 100 degustacions d'arreu del món i obrirà per primer cop a la nit

Hi haurà arrossos solidaris amb el Banc dels Aliments cuinats per xefs d'estrella Michelin

El B-Delicious, l'espai dedicat a la gastronomia del saló de turisme B-Travel, que es farà aquest cap de setmana a la Fira de Barcelona, arriba a la quarta edició amb una suggeridora proposta: que s'hi pugui sopar! Atès l'èxit d'aquesta zona dedicada al tast dels productes més assenyalats de cada territori, era un pas gairebé natural que l'oferta s'ampliés també al vespre, obrint la nit del divendres 15 i el dissabte 16 fins a les onze. “Ens va semblar una bona idea donar l'opció al públic de fer degustacions tranquil·lament, en un ambient festiu i relaxat, acompanyat de música en directe”, explica Jami Matamala, gerent de l'empresa organitzadora, Incatis.

Les opcions per menjar són diverses, i el funcionament és senzill. Es tracta d'intercanviar tiquets a partir d'un euro. Hi ha propostes (com ara les florentines de Tossa de Mar o la cervesa Tarumba de Viladecavalls) que costen un tiquet i d'altres que suposen desemborsar-ne de dos a sis; dos i tres són el més freqüent per plat. “Està pensat perquè puguis fer un bon sopar calent per uns deu euros, però evidentment t'hi pots gastar més o menys, el que vulguis”, diu Matamala, que ahir va presentar la iniciativa a l'escola Eshob, que col·labora en el projecte de manera original.

Una trentena d'alumnes voluntaris de l'últim curs de l'escola de restauració, situada a tocar del Fòrum, s'han plantejat el repte de presentar sis plats de cuines d'arreu del món, “tota una experiència perquè per primer cop s'han enfrontat a la configuració d'un pressupost i a la realització d'un projecte real, en la vida real”, explicava ahir el director del centre, Iñaki Gorostiaga. Hi haurà jhalmuri de l'India, tabule del Líban, llagostins de Tanzània, tonkatsu ramen del Japó, i brownie i cake pops dels Estats Units fets amb una xocolata excel·lent. “Tot funciona molt bé, fins i tot la resolució de problemes, ja que s'han adonat que el preu dels noodles de primera qualitat és força més alt que el que ells havien calculat ”, comentava el director.

No seran els únics plats exòtics de l'espai, que oferirà més de 100 propostes catalanes i d'altres estands forans del B-Travel com l'Iran i l'Argentina. Sempre amb la qualitat com a base, la majoria de plats són de proximitat. Perquè us en feu una idea, hi ha llagostes de Pineda de Mar, gambetes de Palamós, sípia amb pèsols i mandonguilles de Sant Feliu de Guíxols i plats elaborats amb productes de Girona com ara la poma i el foie, seleccionats com els millors en un concurs organitzat per la Diputació.

Entre les activitats més interessants hi ha la degustació d'arrossos solidària amb el Banc dels Aliments de divendres, que cuinaran el restaurant 7 Portes i xefs de nivell com Fina Puigdevall (dues estrelles Michelin a Les Cols), Carles Abellán, Quim Casellas, Xavier Franco, Oscar Galindo, Marc Gascons, Sergi Humada, Nando Jubany i Sergi de Meià.També hi haurà tast de vins catalans costaners, una masterclass de cocteleria, maridatges de vins i formatges, tast de ratafies...

“És un passeig pel nostre territori i per la varietat, la personalitat i l'origen dels seus productes; ningú marxarà decebut”, deia Carme Ruscalleda l'any passat. I aquest any, a més, hi ha nocturnitat i música afegida.

3
dies estarà obert el B Delicious, divendres, dissabte i diumenge, del 15 al 17 de'abril, al recinte de Fira de Barcelona a Montjuïc dins del saló B-Travel. S'hi podrà sopar divendres i dissabte fins a les onze.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Els Bombers donen per controlat l’incendi de Vila-sana

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar varietats autòctones resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla