El parc del Trenet d'Almoines presenta una nova programació

La sala d'actes de l'Ajuntament d'Almoines serà el lloc en què la gerència del parc del Trenet d'aquesta localitat de la comarca de la Safor presente la proposta didàctica adreçada als centres educatius, que pensa desenvolupar durant aquest curs que tot just ara ha començat i durant tot l'exercici de 2010.

Almoines inaugurà, ara fa deu mesos, un parc públic de 5.000 m², situat en un sector nou urbanitzat, en què es recorda el recorregut d'aquest antic tren que feia el trajecte de Gandia a Alcoi.

En un traçat de 400 metres de línia ferroviària, s'han situat les dotze estacions del recorregut: el port de Gandia, Gandia, Almoines, Beniarjó, Potries, Vilallonga, l'Orxa, Gaianes, Beniarrés, Muro, Cocentaina i Alcoi.

Es va triar el dia 24 de gener passat per inaugurar aquest parc, ja que aquest dia, però cent anys arrere, es va realitzar el primer viatge en aquesta línia que unia la Safor, el Comtat i l'Alcoià. El projecte ha sigut possible gràcies a l'Ajuntament d'Almoines, la Generalitat i la dedicació de l'Associació d'Amics del Tren Alcoi-Gandia, que s'han encarregat d'aconseguir locomotores, a escala, de les que en aquella època feien el recorregut.

A partir d'aquesta mateixa setmana, es coneixerà la proposta d'atenció als centres escolars i educatius d'arreu les comarques valencianes i l'oferta didàctica que planteja aquesta infraestructura que ajuda a donar a conéixer a l'alumnat una realitat pretèrita del tren de rodalia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.