Societat

Besalú ja disposa d'un tanatori que evitarà les vetlles fora del poble

El nou equipament, de Mémora, està situat a can Ring i es preveu que doni servei també als pobles veïns que no disposen d'aquesta mena d'instal·lació

Els besaluencs i els veïns dels pobles de la rodalia disposen des de fa pocs dies d'un tanatori amb dues sales de vetlla, situat en un edifici que s'ha condicionat al carrer Banyoles del polígon industrial de can Ring. El nou equipament, propietat de Mémora, evitarà els desplaçaments als tanatoris de Banyoles i Olot als quals es veien obligats fins ara els familiars dels difunts de la zona.

Les sales de vetlla eren un equipament pretès des de fa molts anys pel consistori, que considera que el servei funerari és fonamental en un municipi, segons deia ahir l'alcalde, Lluís Guinó. El 2007 l'Ajuntament va encarregar la redacció d'un projecte que per raons pressupostàries no es va poder executar. La idea era aixecar un edifici de nova
planta, d'un sol nivell, en un solar municipal situat precisament al polígon de can Ring. Finalment, però, el projecte l'ha tirat
endavant l'empresa Mémora.

A Besalú moren al voltant de 35 persones cada any, segons fonts municipals. Es preveu, però, que els pobles de l'entorn també utilitzin el servei. En aquest sentit, és significativa la visita guiada que la setmana passada es va oferir a representants dels ajuntaments de Maià de Montcal, Sant Ferriol i Argelaguer, que, junt amb Beuda, són els municipis que tenen Besalú més a prop.

Reglament

L'Ajuntament de Besalú té previst aprovar a la tardor el reglament de serveis funeraris, adaptat a la normativa europea amb la qual es pretén incentivar la competència en el sector. El consistori no pensa a ser el titular del servei i cedir-lo a empreses privades en règim de concessió, com es fa en algunes ciutats, sinó que prefereix deixar que les vetlles i els enterraments els ofereixin les empreses que vulguin, amb la corresponent autorització municipal, va explicar Guinó.

LA FRASE

Qualsevol empresa ha de poder oferir aquest servei al poble. El ciutadà té dret a escollir
Lluís Guinó
ALCALDE DE BESALÚ (cIu)

Enderroc de nínxols al cementiri

El mes que ve començaran els treballs previs a les obres de reforma del cementiri de Besalú en què es tiraran a terra uns 80 nínxols antics (alguns, corresponents a enterraments del segle XVIII) i la construcció de noves estructures. Les restes dels enterraments afectats es traslladaran a uns columbaris mentre durin les obres. Els últims mesos s'ha completat la regularització dels títols de propietat dels nínxols.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES