La retirada de les línies de la llum endarrereix la carretera de Jesús

Les obres del passeig fins a Roquetes encara poden trigar uns tres mesos

El president de l'entitat municipal descentralitzada (EMD) de Jesús, Pere Panisello, va explicar ahir que les obres del nou passeig que unirà Jesús i la població veïna de Roquetes podrien estar acabades en uns tres mesos. En un primer moment, la previsió de la mancomunitat de Tortosa i Roquetes era que l'obra –que té un pressupost de més d'un milió d'euros– estigués acabada abans de l'estiu passat, ja que el projecte va adjudicar-se fa gairebé un any a l'empresa Becsa (l'antiga Lubasa). Però el primer retard va arribar per la modificació del projecte, perquè la mancomunitat es va comprometre a reposar les tanques i els murs de les finques que s'han expropiat per poder eixamplar la carretera i construir les voreres. «Un cop solucionat el desnivell dels desguassos, però sobretot quan Fecsa haja retirat totes les línies aèries, les obres del nou passeig es reprendran i agafaran un ritme molt més àgil», va dir Panisello.

La reforma de la carretera de Roquetes és important per a l'EMD de Jesús des del punt de vista urbanístic, ja que a una banda hi ha el CEIP Daniel Mangrané, mentre que a l'altra es construirà la futura zona esportiva, amb una piscina d'estiu per al poble i la pista d'atletisme que ha projectat l'Ajuntament tortosí. Però sobretot Panisello va destacar que el nou vial farà que els vianants i els ciclistes puguen anar fins a Roquetes d'una manera més còmoda i molt més segura. «A més de les voreres, també hi haurà un carril bici a una banda i aparcaments a l'altra, així com arbres, un nou enllumenat públic i mobiliari urbà», va afegir-hi. Panisello va remarcar que el nou passeig de Jesús serà complementari i «tancarà un circuit molt agradable» amb la millora de la carretera de Tortosa a Roquetes.

Tortosa-Roquetes, inici imminent

GUSTAU MORENO

Pere Panisello també va confirmar ahir l'inici imminent de les obres de la carretera de Tortosa a Roquetes (T-341), una obra que ha d'executar la Diputació de Tarragona. El també vicepresident de la Diputació per a les Terres de l'Ebre va anunciar que ja s'ha fet l'adjudicació definitiva del desdoblament, i que en pocs dies se signarà l'acta de replanteig i podran començar les obres. El nou passeig de Tortosa a Roquetes tindrà un cost d'1,7 milions d'euros, i les obres poden durar cinc mesos. El resultat serà un tram d'uns 400 metres amb quatre carrils, dos per sentit, i una mitjana que incorporarà la il·luminació de tot el vial. La vorera dreta tindrà un carril bici i arbrat, a banda i banda, i el tram acabarà al límit amb Roquetes amb una rotonda que distribuirà el trànsit cap a la zona lúdica de Roquetes i cap al futur hospital.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALUT

L’empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris gestionarà l’Hospital Jaume Nadal Meroles

Lleida
Administracions

L’Oficina d’Habitatge de Reus gestiona 4 milions en ajuts al lloguer l’any 2023

Reus
MEDI AMBIENT

Les Terres de l’Ebre encaren una campanya forestal amb pocs reforços

Tortosa

Tret de sortida al Costa Brava Blue Fest

l’estartit
administracions

El ple aprova destinar 4,9 milions d’euros a la construcció d’un teatre auditori

Constantí
MEDI AMBIENT

Lleida preveu una campanya complicada contra el foc aquest estiu

LLEIDA
INFRAESTRUCTURES

24 milions per modernitzar 45.767 hectàrees del canal d’Urgell

Mollerussa
Societat

Minut de silenci de condemna pel feminicidi d’una dona a Horta

Barcelona
SOCIETAT

La justícia restaurativa avança també entre els adults

barcelona