L'EMD de Jesús amplia la plaça de la Pèrgola amb la reforma d'un tram del carrer de Daniel Mangrané

Es permetrà el trànsit de vehicles, però els vianants tindran preferència

La remodelació del tram inicial del carrer de Daniel Mangrané, a Jesús, ja és una realitat. «Ara només falta instal·lar-hi les jardineres, el mobiliari urbà i la senyalització», va precisar el president de l'EMD, Pere Panisello. El projecte ha tingut un pressupost d'uns 90.000 euros, però l'obra ha estat cofinançada amb un ajut del PEIM de la Diputació, que l'any passat va destinar-hi 40.500 euros. Panisello va detallar que ara han pogut tirar endavant la primera fase de la reforma, just en un punt del carrer de Daniel Mangrané en què tant les voreres com el paviment estaven força malament. En aquest sentit, les obres també han permès habilitar una nova zona prioritària per a vianants al cor de la població, i que l'EMD ha concebut com una continuació natural de la plaça de la Pèrgola. L'actuació ha consistit en la millora de les voreres, que han quedat al mateix nivell que la calçada, tot i que la part del carrer destinada als vehicles ara té un paviment diferenciat de llambordins. De fet, tot i que els vianants tindran prioritat en aquest tram, l'EMD permetrà la circulació de vehicles, ja que el carrer de Daniel Mangrané, la plaça de la Creu i l'avinguda dels Molins del Comte formen un dels principals eixos viaris de Jesús.

D'altra banda, el fet que hagin dissenyat la reforma del carrer com una continuació natural de la plaça de la Pèrgola, on també hi ha l'edifici de la Immaculada i la nova seu de l'EMD, fa que es guanyin metres per a les fires i altres actes a l'aire lliure. «També se'n beneficiarà la parròquia, ja que si cal podrem tallar el carrer per fer-hi casaments i altres celebracions religioses», va assenyalar Panisello.

El PEIM és un pla específic impulsat per la Diputació de Tarragona, amb l'objectiu de millorar els equipaments i els serveis dels municipis i de les EMD de tota de la demarcació. Però el principal objectiu és poder impulsar l'economia i l'ocupació, per contrarestar els efectes adversos de l'actual crisi econòmica. En total, el programa preveu invertir sis milions als municipis i pobles més petits, de fins a 4.000 habitants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS