Urbanisme

El govern de Lloret enterra el nou pla de Dalt del Puig

Al març havia engegat canvis per activar l’esponjament d’un sector dens i degradat, perquè el POUM del 1994 complica desenvolupar-lo

L’oposició ho va criticar i ara aplaudeix la rectificació

El govern de Lloret ha abandonat la modificació urbanística al sector Dalt del Puig –al nord del nucli antic, entre els carrers Fàbrica, Migdia, Areny, Germanes i el Repartidor de Sant Isidre– per mirar d’accelerar l’esponjament de l’àmbit, previst pel planejament del 1994, però que continua encallat 27 anys després. La solució proposada, en forma de pla de millora urbana, preveia fragmentar la plaça pública prevista entre diversos espais lliures, amb una edificació al mig. L’executiu la va tirar endavant, enmig de crítiques i acusacions d’“interessos ocults” en el ple del març. Però després d’estudiar les al·legacions veïnals, i també del síndic local i dels grups, el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Albert Robert, tot i admetre que eren desestimables, va argumentar que no volen carregar amb les crítiques polítiques i dels veïns, si no hi ha consens.

Aquest cop, per arxivar l’expedient i aixecar la suspensió de llicències decretada al març, hi va haver unanimitat de l’oposició respecte a la posició del govern. Lluïsa Baltrons (Força Lloret), Francisco Pastor (PSC) i Miguel Gracia (Comuns) van reconèixer a l’executiu l’“encert” de la “rectificació” que, per Gracia, “en altres mandats [anteriors] no hauria passat”. Entre els socis de govern, Jordi Orobitg (ERC) va admetre que la proposta “no responia al 100% a la voluntat d’esponjament”, però també va lamentar que entre els propietaris i veïns es qüestionés “que hi hagi habitatge social en les al·legacions” presentades.

Degradació creixent

Algunes de les finques han estat adquirides o expropiades pel consistori en els darrers anys, però Robert va admetre que ara mateix no hi ha capacitat econòmica per assumir-ne la resta. Mentrestant, alguns immobles s’han enderrocat i han deixat pas a jardins o places d’aparcament, però entre els pendents, diu Robert, n’hi ha de tancats i d’altres ocupats o en risc d’estar-ho, i amb problemes estructurals, fets que els amoïnen. De moment, però, l’executiu assumeix que el desenvolupament, com està previst en el POUM del 1994, és inviable, i proposaran, quan es reobri el debat del nou planejament, una nova proposta al futur equip redactor.

Protesta i malestar per la reducció d’hores d’ajuda social

Dins les ordenances per al 2022, l’executiu ha fixat tarifes d’11 euros per hora d’ajuda a domicili per a persones dependents i 9 euros per hora d’ajuda social, una mesura en contra de la qual van votar els regidors dels Comuns. El govern va argumentar que es cobriria al 100% si hi ha informes favorables dels Serveis Socials. Hi ha famílies que ja s’han trobat amb l’avís de menor cobertura a partir d’aquest mes, i han convocat una protesta, dimarts vinent (18 h), davant de l’ajuntament. Des del govern, van argumentar que la partida s’ha multiplicat en els tres darrers anys, de 300.000 a 750.000 euros, i que han posat límits perquè “qui s’ho pot pagar” contribueixi al sistema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.