Urbanisme

URBANISME

Un estudi situa l’enderroc com l’opció més viable pel Mercat Municipal de Vic

El futur del’actual edifici del Mercat Municipal de Vic penja d’un fil. L’informe tècnic encarregat per l’Ajuntament apunta que la rehabilitació de la infraestructura seria “molt costosa”. Així ho explica l’alcalde de la ciutat, Albert Castells, qui afegeix que l’informe fa una diagnosi “en detall” de totes les patologies que pateix l’edifici i que els tècnics municipals en aquests moments estan analitzant per arribar a unes conclusions que es posaran en comú juntament amb els arquitectes en una reunió amb els diferents grups polítics dimecres que ve. Segons ha avançat aquest divendres El 9 nou i ha confirmat l’ACN, l’opció més viable previsiblement acabarà sent l’enderroc. Tot i això, ha explicat Castells, “no tanca la porta al fet que algunes parts de l’edifici es puguin rehabilitar”.

Entre les patologies més importants que s’hi identifica hi hauria la de la pròpia estructura de formigó, que a més s’aprecia a simple vista des del carrer, en què es pot veure una degradació pel pas de les dècades. En l’estudi s’expliquen i es detallen les patologies que tenen totes les parts de l’edifici, des de la façana, fins als interiors, els tancaments o les instal·lacions.

L’opció de la rehabilitació, que en vistes del resultat de l’informe es preveu costosa, històricament ha estat defensada a la ciutat per algunes veus que, precisament, posen en valor la infraestructura com un edifici emblemàtic i una expressió del corrent arquitectònic del brutalisme, típic dels anys 70. També per altres veus defensores de l’economia circular i contràries a un enderroc total.

Dimecres hi haurà una reunió entre grups polítics del consistori i arquitectes sobre el contingut de l’informe per obrir un debat pel futur de l’edifici, abans que l’equip de govern pugui prendre una decisió. En el pressupost pel 2024 es va fer una reserva d’una partida de 500.000 euros preveient actuacions a realitzar per a la rehabilitació del mercat. L’alcalde admet que si finalment s’acaba optant per l’enderroc, aquesta xifra es podria incrementar considerablement i caldria dotar la partida del pressupost necessari. Amb tot, seguint els tràmits administratius habituals, els primers treballs no s’espera que vegin la llum fins a principis del 2025.

Un altre dels debats oberts a la ciutat és el model que s’implementarà en el nou espai. “Això és un debat més complex”, assenyala l’alcalde, “perquè cal tenir molt en compte les realitats en què vivim, les noves tendències de consum i els nous hàbits, la falta de vocació de comerciants o el context econòmic actual”. És per això que el batlle aposta per obrir un diàleg amb el comerç i el sector econòmic de la ciutat per valorar quin és el model que Vic necessita. El mercat va tancar les portes l’estiu passat després de 44 anys de funcionament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins