Urbanisme

Urbanisme

Eliminen quatre aparcaments per a autocars turístics a la Sagrada Família

Els veïns avisen que hi haurà més col·lapse perquè el nombre d’autocars no disminuirà i reclamen una solució definitiva

L’Ajuntament de Barcelona ha començat aquest dimecres a reubicar els aparcaments exclusius per a autocars per encotxar i desencotxar turistes al voltant de la Sagrada Família. S’eliminaran set parades els carrers de Padilla i Consell de Cent i se’n crearan tres de noves a Marina. Així ho van informar ahir responsables municipals en una reunió amb els veïns de la zona, que ho troben insuficient. “És una solució transitòria. Millorarà la situació dels veïns de Consell de Cent, però a nivell global les places noves afecten nous veïns i s’han perdut places. Com que hi ha el mateix número d’autocars, continuaran barallant-se encara més per les places que hi ha. Si no hi havia prou col·lapse, n’hi haurà més”, adverteix Gabriel Mercadal, de l’Associació de Veïns i Veïnes Sagrada Família.

L’entitat veïnal va demanar al consistori que hi hagi més controls policials: “Els autocars continuen fent el que volen, amb el motor engegat. El control no hi és i hi ha menys Guàrdia Urbana que abans. També aparquen en llocs on no hi ha aparcaments turístics”, denuncien.

Mercadal assegura que han detectat autocars que s’esperen dues hores aparcats mentre els turistes dinen en restaurants de la zona i que hi ha autocars tota una nit ocupant tres places de cotxe, “de vegades amb el motor engegat a les cinc de la matinada”. “Els veïns estan que trinen”, explica.

L’associació de veïns aposta per una solució definitiva. En aquest sentit, proposa cercar un emplaçament per a un aparcament subterrani d’autocars.

L’Ajuntament afirma que les modificacions que comencen avui són una “solució definitiva”, que compleix amb el compromís assumit pel Districte de l’Eixample, que les voreres de Marina són prou amples per assumir el flux de turistes i que aquesta actuació, dissenyada conjuntament amb els veïns, l’àrea de Mobilitat, Barcelona de Serveis Municipals i l’àrea de Turisme, dona resposta a les peticions veïnals.

Pel tinent d’Alcaldia d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme i regidor de l’Eixample, Jordi Valls, “aquesta intervenció mostra l’aposta del govern municipal per prioritzar la gestió del turisme, amb el desplegament de mesures que ordenin la mobilitat turística i millorin els fluxos a l’espai públic en les zones de major afluència”.

L’actuació s’executarà en dues fases. Avui comença l’eliminació d’una primera parada —que passarà a ser cordó de serveis— a Padilla per sobre d’Enamorats i es completarà durant el mes d’abril amb l’eliminació de sis places més i l’habilitació de la nova Zona Bus a Marina, entre Diputació i Consell de Cent.

Els autocars circularan per la Gran Via i el carrer Marina i, en cas que estigui plena aquesta zona d’encotxament i desencotxament, tindran com a segona opció les quatre places que es mantenen a Consell de Cent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.