Urbanisme

Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Anuncien una mobilització de protesta que tallarà la Gran Via el dia 16

La Plataforma Salvem el Parc Joan Miró ha apel·lat els candidats a les eleccions al Parlament a adquirir el compromís de preservar l’arbreda de la tala prevista aquest estiu per les obres d’allargament de la línia L8 dels Ferrocarrils de la Generalitat. El veïnat de l’Eixample ha protagonitzat una concentració de protesta aquest dijous a la tarda a la a tocar dels treballs per instal·lar les casetes d’obra en què han llegit un manifest que fa una crida als diferents grups polítics perquè donin explicacions i “ofereixin solucions a la destrossa” del parc.

Les entitats interpel·len a les diferents formacions perquè responguin quina és la seva posició respecte els problemes de salut del veïnat que causen la mala qualitat de l’aire, el soroll i la falta d’espais verds en els nuclis urbans. També els demanen quina és la seva proposta alternativa a la tala del centenar d’arbres afectats i, en cas que els seus partits governin, si es comprometen a aturar les obres per cercar una localització alternativa.

La plataforma recorda que el districte de l’Eixample només disposa de 2 metres quadrats de verd per habitant, molt per sota de la mitjana de Barcelona i dels 10 metres quadrats per habitant que recomana l’Organització Mundial de la Salut.

Acusen la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona de prioritzar els interessos de la Fira de Barcelona per davant de la salut del veïnat, ja que la proposta veïnal alternativa passa per situar la zona de sortida de les terres que expulsi la tuneladora en un pavelló de la Fira.

Igualment, insisteixen que el Parlament ja va votar una resolució el 21 de juny de l’any passat per aturar la tala i buscar una ubicació alternativa, i que la nova llei europea de Restauració de la Natura requereix que s’ampliï la superfície dedicada al verd.

Per tot plegat, anuncien una manifestació pel dia 16 a les sis de la tarda que tallarà la Gran Via.

La plataforma, creada el febrer de 2023, està impulsada per l’Associació de Veïns i Veïnes de l’Esquerra de l’Eixample, Camí Amic, Germanetes-Jardins d’Emma, Eixample Respira i les associacions de famílies de les escoles Diputació, Joan Miró, Els Llorers, Entença i l’institut Ernest Lluch.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]