Urbanisme

ARBÚCIES

Finalitzen les obres d’urbanització del polígon Torres Pujals

És l'últim pas abans de culminar el procés de recepció municipal d'aquesta zona industrial

Els propietaris de les parcel·les del polígon Torres Pujals d’Arbúcies han finalitzat les obres d’urbanització que van començar a final de 2023. Aquests treballs han de permetre, d’aquí a uns mesos, que l’Ajuntament d’Arbúcies pugui recepcionar el polígon i finalitzar un procés que va començar ja fa 11 anys, quan es va dotar la zona industrial de clavegueram, hidrants i xarxa d’aigua potable. Aquesta última actuació es va aconseguir connectant les empreses a la xarxa d’aigua potable existent al municipi i instal·lant un dipòsit d’aigua de 500 metres cúbics a la part més elevada d’aquesta zona, a La Casanova. En aquest cas, les obres van tenir un cost de 217.800 euros, que també van anar a càrrec dels propietaris de la zona industrial.

Les obres han consistit en la construcció de voreres i vorades, l’asfaltatge de la carretera, la instal·lació d’enllumenat i la senyalització de tot el polígon. Aquests treballs han tingut un cost de 364.832,40 euros, assumit íntegrament pels 22 propietaris.

El procés de municipalització del polígon Torres Pujals va començar el 2013, any en què l’Ajuntament d’Arbúcies va signar un conveni amb la llavors Associació Administrativa de Cooperació del Polígon Industrial Torres Pujals. Segons l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, els dos projectes, el del 2013 i l’actual, han anat a càrrec de l’Ajuntament, que s’ha fet càrrec de la gestió i execució de les obres. “Es posa fi a un greuge que feia molt anys que durava”, assenyala l’alcalde després de la finalització de les obres. “Ha estat molt important la bona disposició dels industrials per arribar a acords”, afegeix Garriga. La presidenta de la Comunitat de Propietaris del Polígon Torres Pujals, Dolors Beulas, assenyala que l’entitat està molt contenta de les obres i de la col·laboració amb el consistori: “Plegats hem pogut projectar i desenvolupar les obres i deixar en bones condicions el polígon industrial”.

50 anys d’història

El polígon Torres Pujals es va desenvolupar durant els anys 70 en una superfície de 130.660 metres quadrats de sòl industrial construït. És la zona industrial més gran de les quatre que hi ha a Arbúcies i també l’única que continua sent privat. El 29 d’abril de 2015, el ple municipal va aprovar la recepció parcial del polígon, una vegada executada la primera fase de les obres. El 18 de maig del mateix any es va fer la signatura entre la Comunitat de Propietaris i l’Ajuntament. El polígon Torres Pujals compta actualment amb 16 empreses, sobretot dels sectors de la construcció, carrosseries, metal·lúrgia i fusta. Juntes donen feina a més de 700 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]