Urbanisme

Urbanisme

Regulen l’accés a la plaça de Sant Felip Neri en horari de pati escolar

Ciutat Vella regula l’accés a la plaça de Sant Felip Neri en horari de pati escolar per donar un ús exclusiu als infants de l’institut escola del mateix nom. El tancament serà de setembre a juliol, incloent el curs escolar i el període de casal d’estiu, de dilluns a divendres lectius en les franges horàries de deu a dos quarts de dotze del matí i de dos quarts d’una a dos quarts de tres de la tarda.

La mesura entrarà en vigor un cop aprovada definitivament, durarà tot el curs 2024-25, juliol inclòs, i serà prorrogable fins a la finalització de les obres d’ampliació i adequació de l’IES Sant Felip Neri.

L’Ajuntament recalca que el decret municipal referma l’ús de la plaça que ja en feia el centre escolar i “l’harmonitza” amb els interessos dels establiments públics de l’entorn.

El centre escolar podrà tancar els accessos del carrer Sant Felip Neri i el carrer Montjuïc del Bisbe, tot permetent el pas a les persones residents i treballadores per entrar als seus llocs de treball o al centre de culte o establiments públics ubicats a la plaça. L’escola podrà delimitar l’espai amb tanques o altres elements mentre estigui fent l’ús de la plaça.

L’Ajuntament ha publicat aquest dimecres al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona el “decret d’aprovació inicial de l’ordre singular d’ús exclusiu per l’Institut Escola Sant Felip Neri de la plaça Sant Felip Neri”, que entrarà en vigor amb l’aprovació definitiva un cop superat el període de vint dies d’exposició pública.

L’institut escola ja utilitza en exclusiva la plaça Frederic Marès com a zona d’esbarjo escolar per als alumnes de secundària i va fer servir per primer cop la plaça de Sant Felip Neri per als usos de pati escolar el 2018, entre dos quarts d’onze i dos quarts de dotze. Posteriorment, va ampliar-ne l’ús el novembre de 2019 a l’horari de dos quarts de dues a les tres. Durant la pandèmia aquest ús exclusiu es va ampliar encara més, a tot l’horari lectiu i en tot el curs escolar, però un cop recuperada la normalitat postpandèmia, es va establir un horari provisional de les deu a dos quarts de dotze i de la una a les tres, que ara s’ajusta en l’horari de migdia mitjançant un decret d’alcaldia prorrogable fins a la finalització de les obres d’ampliació i adequació del centre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]