Urbanisme

Urbanisme

Barcelona inicia el procés per fer definitiu l’urbanisme tàctic de Sant Antoni

L’Ajuntament de Barcelona inicia el procés per convertir l’urbanisme tàctic provisional de Sant Antoni en permanent. Les pròximes setmanes s’adjudicarà la redacció dels avantprojectes per transformar l’entorn dels carrers del Comte Borrell i Parlament i la plaça que hi ha a l’encreuament.

El punt de partida dels treballs és la resolució dels concursos oberts a finals de mandat passat, que serviran com a base per dissenyar les solucions finals amb criteris que resolguin les “mancances” detectades en els eixos verds de l’Eixample i “garantir la flexibilitat i la convivència dels usos de l’espai públic”, segons el consistori.

La previsió és que el cost d’aquesta actuació rondi els 8 milions d’euros i puguin començar les obres a principis del 2026. Es desencallarà així una reforma que el veïnat i les entitats fa temps que reclamen i que arriba després de l’aprovació del pressupost municipal.

En concret, es preveu actuar en un àmbit de 13.400 metres quadrats, que inclou cinc trams de carrer –tres de Borrell, entre l’avinguda del Paral·lel i el carrer de Manso, i dos de Parlament, entre el carrer de Viladomat i la ronda de Sant Pau–.

El concurs incloïa el disseny dels àmbits dels encreuaments de Comte Borrell-Parlament i Rocafort-Tamarit, i ja s’ha resolt. La proposta guanyadora de la plaça Comte Borrell-Parlament, que s’executarà aquest mandat, ha estat elaborada per Leku Studio, SLP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia