El PSC presenta una esmena al pressupost de l'Estat perquè es cobreixin el canal i les vies a Tortosa

El projecte complementaria les obres de l'estació i la urbanització dels terrenys

«El PSC sempre ha defensat que Tortosa havia de tenir una estació urbana i accessible», va recordar ahir Joan Sabaté, portaveu dels socialistes a l'Ajuntament i senador de l'Entesa Catalana de Progrés. Segons Sabaté, hauria estat un error allunyar l'estació de trens des del centre de Tortosa fins a la partida de Santa Càndia, tal com pretenia CiU durant l'etapa de l'alcalde Marià Curto. Allò que Tortosa guanyava des del punt de vista de l'urbanisme, ho perdia des del punt de vista de la mobilitat, ja que «gairebé hauria estat millor anar a pujar al tren a l'Aldea», va remarcar Sabaté. El portaveu del PSC va assenyalar que la construcció de l'estació d'autobusos al costat de l'estació de Renfe va ser, precisament, per afavorir la intermodalitat en el transport públic de passatgers. «Per a Tortosa és millor continuar tenint l'estació al centre de la ciutat, però el tram de vies que queda operatiu és una barrera física molt important», va valorar Sabaté.

De fet, fa unes setmanes un grup de veïns dels barris del Temple i Sant Llàtzer van entregar a l'alcalde, Ferran Bel (CiU), unes 1.500 signatures per reclamar uns passos més adequats a la zona de l'estació. Segons va precisar Sabaté, el soterrament de les vies a Tortosa és un projecte «complementari» al de les obres de l'estació i, per tant, compatible amb l'aprofitament urbanístic dels terrenys que Renfe té en desús al centre de la ciutat. Sabaté, que al novembre del 2006, durant la seua etapa a l'alcaldia, va signar el conveni amb el Ministeri de Foment, va dir que el soterrament del canal i de les vies «en cap cas invalidaria, impossibilitaria o retardaria el projecte que ja està en marxa». El que ara es farà des del PSC serà presentar una esmena al pressupost general de l'Estat, perquè Foment reserve una partida de 150.000 euros i puga encarregar un estudi informatiu sobre el cost i la viabilitat tècnica del projecte.

ERC proposa 99 milions més

GUSTAU MORENO

El senador flixenc de l'Entesa Catalana de Progrés, Pere Muñoz, també va anunciar ahir les esmenes que presentarà ERC al pressupost de l'Estat. Els republicans han preparat una sèrie d'esmenes que suposarien la injecció de 99 milions d'euros més als 106 milions que l'Estat espanyol ja preveu invertir a les Terres de l'Ebre. Per exemple, demanen 10 milions per impulsar l'autovia A-7; 20 milions més, per alliberar els peatges; 2 milions per redactar el projecte del tercer pont de Tortosa; 8 milions, per a l'estació transformadora del polígon Catalunya Sud; 10 milions per reindustrialitzar i diversificar l'economia de l'Ebre, i 15 milions per millorar la badia dels Alfacs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot