Societat

Les atraccions ‘anticrisi' enceten els deu dies de fires de la Santa Creu a Figueres

Les fires de maig recuperen el model de dos caps de setmana i s'allargaran d'avui al dia 4

El pregó es farà demà a la tarda per atraure més públic

Les atraccions a un euro obren avui els deu dies de les Fires i Festes de la Santa Creu a Figueres. A partir de les cinc de la tarda, la mainada podrà començar a gaudir de totes les atraccions a preus anticrisi, una iniciativa que va néixer l'any passat per permetre que tots els nens i nenes de la ciutat puguin anar a la fira, i que aquest any es manté per l'èxit de l'edició anterior.

Tot i que l'inici de les festes de maig és oficialment avui, aquest any el pregó no es farà el primer dia, sinó que es trasllada a demà, dissabte, perquè coincideixi en cap de setmana i permeti atraure més gent. També s'ha programat a la tarda –començarà a les sis i abans hi haurà el seguici dels gegants– per obrir-lo a tot tipus de públic. El pregó el faran Els Pastorets de Figueres, que estan ultimant els detalls perquè l'acte sigui una experiència única. S'ha escollit aquesta entitat per fer el pregó perquè aquest any es commemora el seu norantè aniversari. Del pregó, no se n'han donat gaires detalls, perquè es busca el factor sorpresa, però sí que s'ha fet públic que serà un pregó 2.0. Ho serà per diversos motius. D'una banda, perquè es retransmetrà a Twitter amb les etiquetes #tuitpregó i #santacreu2014, que també es podran seguir a partir de l'aplicació per a mòbil que s'ha dissenyat especialment per a les fires. L'aplicació ja es pot descarregar. Però, a més de les xarxes socials, la retransmissió es farà a través d'una pantalla gegant que s'instal·larà, només el dissabte, a la plaça de l'Ajuntament, on es fa el pregó. A aquesta pantalla, se n'hi sumaran dues més de fixes que ja s'estan col·locant, una a la plaça Ernest Vila –la font lluminosa– i l'altra a tocar del Centre Formació Integrat Ferran Sunyer i Balaguer, a tocar de la rotonda que uneix l'avinguda Vilallonga amb la ronda Sud.

Un ‘drone' al pregó

A part, ahir es va confirmar la incorporació al pregó d'una altra tecnologia que donarà una visió diferent de l'esdeveniment. Es tracta d'un drone, un aparell que sobrevolarà la plaça de l'Ajuntament durant l'acte per prendre'n imatges aèries. També s'usarà durant la resta de dies de les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres.

Al llarg dels deu dies de fires de maig, es faran més de dues-centes activitats, la majoria a places i carrers, i gairebé totes de manera gratuïta. Aquest any l'Ajuntament de Figueres ha recuperat el model de dos caps de setmana de festa, i ha apujat el pressupost de 320.000 a 400.000 euros, després de dos anys de restricció econòmica en què es van comprimir les festes de maig a cinc dies. Aquest 2014 fa 25 anys que se celebra l'Embarracat'.

LES XIFRES

400.000
euros
de pressupost ha destinat aquest any l'Ajuntament de Figueres a l'organització de les fires
10
dies
de fires de la Santa Creu recupera aquest any la ciutat de Figueres, després de dos anys del model reduït
214
activitats
es faran a partir d'avui a Figueres, la majoria de les quals, a places i carrers, i de manera gratuïta


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona