Societat

Morella celebra el Dia Nacional de Romania i l'entrada de la brosta aquest cap de setmana

Tindrà una àmplia oferta d'activitats les properes setmanes

Aquest dissabte, els majorals faran l'entrada de la brosta i el diumenge, es podran degustar productes de la gastronomia romanesa

Morella continua amb una àmplia oferta d'activitats, tot i haver conclòs la programació de Nadal. Així, aquest cap de setmana arribaran dos nous actes en els què es preveu una gran participació.

D'una banda, dissabte, els majorals de Sant Antoni, el grup que representa el mondongo i la sembà en la jornada de dissabte d'aquestes festes, realitzarà l'entrada de la brosta per a la barraca, que es cremarà el divendres de la setmana que ve.

D'altra, el diumenge es celebra el Dia Nacional de Romania per vuitè any consecutiu. Ho farà amb una degustació de productes típics i música en directe.

Malgrat que el dia nacional dels romanesos és l'1 de desembre, la festa sol organitzar-se unes setmanes després a Morella. Així, el primer dia d'aquest mes es felicita als veïns provinents d'aquest país i serà diumenge quan puguen celebrar-ho. Aquesta festa ja forma part del calendari de celebracions morellanes, ja que es realitza any i rere any i són molts els veïns de la localitat els que s'animen a participar.

Santantonada

Morella també està ultimant tots els detalls per a la celebració de Sant Antoni, que tindrà lloc entre els dies 16 i 18 de gener. Per això, avui s'ha organitzat una reunió amb els majorals d'aquestes festes, per concretar les necessitats existents.

D'altra banda, el passat dia de Reis es va tornar a celebrar el Bureo, en el qual es va poder degustar el panoli, la pasta típica d'aquestes festes, que han fet els majorals. A més, aquest dissabte també es viurà un acte important obert al públic, amb l'entrada de la brosta des de Sant Miquel fins a la plaça de la Basílica Arxiprestal, lloc on cremarà la barraca divendres següent, dia 16.

Una altra de les cites destacades d'aquest mes de gener seran les Jornades de la Tòfona, que començaran el 23 de gener i posaran en valor el “diamant negre” de la cuina. Aquestes es desenvoluparan fins al 15 de març i comptaran amb una àmplia programació per degustar i donar a conèixer els seus atributs culinaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.