Societat

gastronomia

Plats de pescadors al ‘Cuina' de juliol

La revista redescobreix les receptes que els pescadors feien a bord i que ara es poden tastar als barris mariners

El mar, les cremes més refrescants d'arreu i el repte de trobar cuina tradicional catalana a la ciutat de Barcelona, protagonitzen els continguts del número de juliol de la revista Cuina. La periodista Txell Bonet ha recorregut els barris mariners del país i ha conversat amb els pescadors per conèixer de primera mà receptes com l'all cremat, la sípia a la bruta, el bacallà amb allioli i l'asmarris de sardina, que ha cuinat Xavier Mestres.

Però l'estiu és temps de viatjar i de refrescar-nos i, per això, la revista descobreix quatre sopes fredes d'arreu del món. Des de l'svekólnik de Rússia fins al salmorejo andalús, passant pel hiyajuru del Japó i la crema d'alvocat mexicana, el Cuina ha contactat amb autèntics experts en la matèria per fer un viatge refrescant pel món.

‘Catalan food'

Si a l'estiu els catalans viatgem a altres països, també hi ha molts estrangers que trien Catalunya com a destinació. I el Cuina s'ha preguntat si els guiris que vénen a Barcelona poden trobar cuina tradicional catalana a la capital del país. Per això, Ferran Caldés ha acompanyat una visitant sueca per demostrar-li que hi ha vida més enllà de les paelles precuinades, les tapes i la sangria.

A més, aquest juliol el mensual va de punta a punta del territori. S'entaula a l'Ambassade de Llívia; conversa amb el xef del Tresmacarrons, Miquel Aldana; explica com va anar la desena edició del Concurs de Joves Cuiners i Cambrers de Catalunya, que es va fer a l'Escola Joviat de Manresa; visita una granja de conills de la Franja de Ponent, i tasta els vins de viticultura biodinàmica del celler Còsmic, a l'Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet