Societat

Vint anys de Diades Airenovenques

Aquest cap de setmana, l'associació de Bao celebra els seus vint anys amb un gran sopar reunint membres actuals i antics, a més dels nombrosos actes festius habituals

Els dissabte 14 i diumenge 15 de novembre es celebren les dinovenes Diades Airenovenques.

Enguany, se celebra especialment el vintè aniversari de la creació d' Aire Nou de Bao, associació nascuda al 1995 « per defensar i promoure la llengua d'aquest tros de país mitjançant la cultura popular », segons els seus dirigents.

Per aquest any especial, s'ha donat un format especial a les Diades, reservant la vetllada del divendres 13 a una celebració 'interna' mitjançant un gran sopar entre airenovencs, tant els actors actuals de l'associació, com els antics membres i simpatitzants. L'èxit de la iniciativa ha estat quasi immediat i les inscripcions ja són tancades amb més de 200 reservacions. En aquesta ocasió, es presentarà l'Auca de l'entitat.

A partir de l'endemà dissabte, un gran concurs de cuina al voltant de la carbassa tindrà lloc a 18h00. Cada postulant haurà de preparar una recepta a base de carbassa, recepta d'un plat salat o sucrat i portar-lo fet a aquesta hora a la Vilbau (Sala de Festes). Un jurat tastarà tots i cada un dels plats i designarà el guanyador del concurs.A la nit, a 21h, concert-homenatge a Joan-Pau Giné i Ovidi Montllor amb Pere Figueres, Pascal Comelade, Gérard Meloux i Simon de Ceret. Un gran homenatge als dos cantants més emblemàtics dels dos extrems dels Països Catalans, valencià i rossellonès, dos grans artistes, dos poetes lligats a la defensa de la seva identitat cultural.

A 22h30, als carrers i places del poble, el correfoc comptarà amb els Nyerros del Conflent i Diables i Bruixes del Riberal, seguit d'un cremat i xicolatada a 23h i poc després d'un concert amb el quartet vocal De Calaix .

Diumenge, el tradicional cercavila sortirà a les 10h acompanyat dels B anyetes, Berrugueta, Gralles, Sorollosos, Trabucaires del Riberal i les colles castelleres presents. Una hora més tard, seguirà l'actuació castellera amb tres colles, els Vailets de l'Empordà, els Pallagos del Conflent i els Castellers del Riberal fins la cloenda de les Diades cap a les 13h00.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA
mobilitat

Tarragona torna a canviar la regulació de l’aparcament a Joan XXIII

Tarragona
MEMÒRIA

ERC urgeix a restituir el faristol malmès de ‘la casa dels horrors’

barcelona
salut

Detecten un centenar de càncers de còlon i recte en deu anys

palamós

Reobren parcialment les dutxes dels equipaments esportius municipals

Gavà
educació

Denuncien més agressions verbals i físiques a docents als centres de Sant Adrià de Besòs

SANT ADRIÀ DEL BESÒS