Societat

Centelles canvia de lloc i impulsa la Fira de la Ratafia

El centre neuràlgic serà a la plaça Major i tindrà tres àrees: la comercial, amb unes trenta parades; la gastronòmica, amb tallers i xerrades; i la lúdica, amb activitats complementàries

Fent honor a la llarga tradició al voltant de la ratafia que té Centelles, cada any la vila organitza la Fira de la Ratafia, que dissabte omplirà d'ambient i oferta els carrers locals. Amb l'objectiu de donar més impuls a la mostra i rebre més visitants, aquest any s'ha creat una comissió de persones del poble vinculades al món de la ratafia. Així mateix, es trasllada el recinte firal del passeig a la plaça Major, que es convertirà en el centre neuràlgic de la diada i tindrà tres àrees diferenciades. La comercial, que inclou l'espai firal amb una trentena de parades –vuit exclusivament de ratafia, tretze de productes relacionats amb aquest licor i nou de productes agroalimentaris de proximitat i artesanals–; la gastronòmica, amb una gran varietat de jornades, xerrades, tallers i visites guiades; i la lúdica, amb activitats complementàries com un espai de ludoteca per als més petits, presentacions de llibre o la Cabrotukada, una trobada de percussió. D'aquest últim espai també destaca la jornada de concerts que tindran lloc al pla del Mestre. Amb el nom de Ratakè, oferirà a partir de les set de la tarda i fins a les 22.00 h les actuacions de NinotSaltat, Nucli, PolNord i Chronik.

Moment molt esperat

Un dels moments més especials de la mostra es viurà dissabte a la tarda amb la deliberació, oberta al públic, del concurs de ratafies casolanes. Enguany, se'n celebra la vuitena edició i va adreçat a qualsevol persona que vulgui presentar la seva pròpia ratafia casolana elaborada amb mètodes artesanals. En el concurs 2016 s'han rebut 29 elaboracions de ratafia, arribades des de molts punts de Catalunya, com ara Barcelona, Tona, Hostalets de Balenyà, Sant Martí de Centelles, Aiguafreda, Taradell, Moià, Banyoles, la Seu d'Urgell, Artesa de Segre, Calaf, Santa Cecília de Voltregà i, per descomptat, de Centelles. Una novetat també d'aquest any és el premi d'aquest popular concurs. En edicions anteriors, el guanyador rebia l'embotellament del seu producte mitjançant destil·leries Bosch per després poder-lo comercialitzar en establiments del poble. Enguany hi haurà premis en metàl·lic, tres-cents euros, dos-cents euros i cinquanta euros, respectivament, per a les tres millors elaboracions de ratafia casolana. A més, la deliberació del concurs passarà a fer-se de la Sala de Vidre del Casal Francesc Macià a la plaça Major de Centelles, en directe. Paral·lelament, diumenge es podrà visitar el mercat setmanal i participar en la pedalada popular.

Dades d'interès

Data: 11 de juny.

Lloc: plaça Major i carrers del Socós i Nou.

Horari: de 9.30 h a 21 h (fira). Activitats durant tot el dia.

Més informació: www.centelles.cat

I l'endemà... amb bici a la 26a Pedalada Popular

J.P.

I després de tanta festa, res millor que fer esport i participar diumenge a la 26a edició de la Pedalada Popular (horari de sortida a les 8.30 h davant del pavelló municipal d'esports). Com és habitual, ofereix dos recorreguts, el curt de 27 kms i 600 metres de desnivell positius amb molts corriols tant de pujada com de baixada, divertit i amb poca dificultat; i el llarg de 40 kms amb 1000 metres de desnivell positius, amb més dificultat tècnica. Hi haurà dos avituallaments sòlids i líquids per a la cursa llarga i un per a la curta. El preu de l'inscripció és de 15 euros anticipada i 18 el mateix dia per a federats i per a no federats anticipada 18 euros i el mateix dia 21 (més informació a http://bttcentelles.wix.com/inici o a www.centelles.cat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia