Administracions

JORDI SOLER

ALCALDE DE CALONGE

“Posar ‘Sant Antoni' a ‘Calonge' tanca ferides”

“Tenim la gran sort que a Calonge-Sant Antoni hi conviuen dues identitats; amb el canvi de nom hem d'inflar el pit i explotar-ho”

“Els símbols ens defineixen i el nom d'un municipi és la seva targeta de presentació”

L'alcalde de Calonge, Jordi Soler, destaca la necessitat de canviar el nom del municipi pel de Calonge-Sant Antoni per fer justícia a una realitat històrica.

Per què el canvi de nom del municipi?
Crec que és una qüestió de reconèixer una realitat evident. El nostre municipi té dos nuclis de població ben definits, Calonge i Sant Antoni, cadascun amb la seva persona. De fet, jo sempre que parlo del nostre municipi m'hi refereixo com a Calonge- Sant Antoni. Els símbols són essencials per definir-nos i el nom d'un municipi és la seva targeta de presentació. Ara, oficialment no es recull enlloc el nom de Sant Antoni i calia fer-ho.
Com creu que ho han entès els veïns?
Com una decisió lògica. De fet, potser l'hauria hagut de prendre fa temps, però estic convençut que amb aquesta decisió el que fem és sumar i tancar definitivament velles ferides, normalitzar una situació que ja existeix de facto i que, per tant, havíem de reconèixer. Potser alguns sectors molt concrets no hi estaran d'acord, però no podem tancar els ulls a una evidència. Amb tot, jo faig la proposta i serà el ple qui decidirà.
Amb el canvi de nom Calonge perdrà personalitat?
No es tracta de perdre la personalitat, al contrari, es tracta de mantenir-la i potenciar-la dins del marc comú del nostre municipi. Tenim la sort que a Calonge-Sant Antoni hi conviuen dues identitats. El que hem de fer és inflar el pit i explotar-ho.
Canviar de nom suposarà alguna modificació en el funcionament del govern?
No, no canviarà res. Des que soc alcalde, el 2003, sempre he treballat amb una visió conjunta del nostre municipi. No he fet diferències ni discriminacions; he treballat sempre amb la mirada posada a millorar els serveis i la qualitat de vida del conjunt del nostre municipi i això no ho pot negar ningú. Sempre m'he sentit alcalde de Calonge i de Sant Antoni. Aquesta ha estat i és la meva visió i la meva manera de treballar, i ho seguirà essent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia