Administracions

Més mediació per l’oci a Platja d’Aro

L’experiència iniciada l’any passat va permetre reduir en un 50% els conflictes amb relació a passades temporades

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro impulsa per segon estiu consecutiu el servei de mediació en zones d’oci nocturn ampliant el nombre de professionals i els horaris i dies de la setmana de l’acció. Aquesta nova aposta es veu recompensada amb les xifres dels primers anys, que impliquen una reducció del 50% en els conflictes.

L’objectiu és prevenir i gestionar els conflictes de baixa intensitat que es produeixen a la via pública i als locals d’oci, per millorar així el civisme i la convivència al municipi. Una iniciativa sorgida en el marc del pacte per a la convivència nocturna –vigent des de finals de l’any 2015–, que té la implicació del consistori, de l’Associació d’Hoteleria, Restauració i Oci de Castell-Platja d’Aro i de la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm).

La primera experiència l’estiu passat va aconseguir reduir un 50% el nombre de conflictes d’anys anteriors, gràcies a la detecció inicial i la intervenció posterior de les principals situacions de conflictes que es produeixen bàsicament a l’exterior dels locals, sobretot en els desplaçament d’un espai a un altre i especialment en el retorn final al domicili o allotjament. El servei pretén resoldre situacions puntals i, alhora, plantejar solucions a mitjà i llarg termini amb canvis de dinàmiques a partir del treball conjunt amb la policia local i la seguretat privada dels mateixos establiments, per sumar esforços i multiplicar resultats. Com a novetat el material s’ha elaborat en castellà, francès i anglès per implicar-hi els clients de l’oci nocturn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona