Administracions

medi ambient

El projecte Life ja ha invertit 5,3 milions al Baix Ter

Aquesta ambiciosa operació que es va iniciar el 1999 ha permès la recuperació i ordenació de les llacunes, recuperar els hàbitats d’amfibis i la desconstrucció de la gran i inacabada urbanització

El programa Life de la Unió Europea ha permès invertir fins al moment 5,3 milions d’euros en la regeneració dels aiguamolls del Baix Ter i la Pletera de l’Estartit. D’aquest import, més del 50% ha estat finançat per la UE amb el programa Life. La resta l’han aportat l’Ajuntament i els socis que hi han participat.

Aquesta és una ambiciosa operació que es va iniciar el 1999, quan l’Ajuntament va donar el tret de sortida a un projecte que ha permès promoure tres projectes dins del programa Life, que fa 25 anys que es va posar en marxa. Ara es porta a terme el tercer projecte: desurbanització i recuperació de la funcionalitat ecològica en els sistemes costaners de la Pletera (2014-2018), que ara està en la fase final i que té un pressupost de 2.528.148 euros.

L’alcalde, Josep Maria Rufí (ERC-Junts), destaca la rellevància d’aquest projecte, en el qual han apostat diversos equips de govern, perquè ha permès “fer compatible la preservació de l’entorn natural amb el desenvolupament econòmic i turístic de Torroella i de l’Estartit, que és la nostra marca de qualitat i la manera que tenim de contribuir a la sostenibilitat”.

Els projectes

Rufí explica que el programa Life de la Unió Europea té un paper determinant en la recuperació dels sistemes litorals de Torroella de Montgrí, de l’Estartit i dels aiguamolls del Baix Ter. En els tres casos, es tracta d’actuacions que pel seu abast i envergadura sobrepassen amb escreix les possibilitats econòmiques municipals i beneficien àmbits o espècies d’interès ecològic comunitari que pel seu alt valor estan inclosos en la Xarxa Natura 2000. És precisament en actuacions d’aquesta naturalesa, segons Rufí, quan “més sentit té un programa transversal com el Life, que, a més, fomenta el treball en equip i la transversalitat entre institucions i organismes del territori”.

El primer projecte que es va desenvolupar va ser el de la restauració i ordenació de llacunes i sistemes costaners del Baix Ter (1999-2003), conegut amb el nom de Life Ter Vell-Pletera. El segon projecte que es va impulsar va ser el de la recuperació de l’hàbitat d’amfibis i Emys orbicularis al Baix Ter (2005-2008), conegut amb el nom de Life Emyster.

LA FRASE

Fa compatible la preservació de l’entorn natural amb el desenvolupament econòmic i turístic
Josep Maria Rufí
alcalde de torroella de montgrí (ERC-junts)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona