Administracions

Romanent positiu de tresoreria de 3,6 milions a l’Escala

L’Ajuntament tanca els comptes de l’any 2017 amb una ràtio d’endeutament que es redueix fins al 15%

L’Ajuntament de l’Escala tanca els comptes de l’any 2017 amb un romanent de tresoreria positiu de 3.640.681,93 euros. El ple d’aquest dilluns passat va donar compte d’aquestes xifres, que el govern municipal qualifica de “bons resultats”, recalcant que van acompanyats “de la reducció, un any més, de l’endeutament municipal”. En aquest sentit, l’exercici del 2017 es va tancar amb 3.060.000 euros d’endeutament, cosa que significa que la ràtio d’endeutament de l’Ajuntament se situa en un 15% (el 2006 era del 84,8%, amb un endeutament que superava els 12 milions).

“Amb aquest endeutament i aquest romanent de tresoreria gairebé podríem dir que estem en una situació d’endeutament zero”, diu l’alcalde de l’Escala, Víctor Puga. L’edil destaca que amb aquesta situació l’Ajuntament no haurà de recórrer a cap crèdit per finançar les actuacions municipals i que tingui marge per plantejar què es farà els propers mesos amb aquest romanent de tresoreria, “tenint en compte les limitacions que ens imposa la normativa vigent, que parla de seguir reduint endeutament i fer inversions financerament sostenibles”.

Més ingressos

Entre els elements que han permès tenir aquests resultats positius en el tancament de l’any hi ha hagut la incorporació d’una part del romanent de tresoreria de l’any anterior i més ingressos dels previstos en diversos conceptes: s’ha més que doblat la recaptació prevista en concepte de plusvàlues i d’impost d’obres i construccions. Un altre paràmetre que ha millorat al llarg del 2017 és el del termini de pagament a proveïdors: a final d’any la mitjana se situava en 8,18 dies (des de l’aprovació de la factura corresponent).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia