Administracions

Ajuts de la Diputació per lluitar contra la pobresa energètica

S’acorda destinar 65.000 euros als consells comarcals i 60.000 euros més als ajuntaments en un crèdit extraordinari

El ple de la Diputació de Girona va aprovar destinar més recursos a lluitar contra la pobresa energètica. Es tracta d’un crèdit extraordinari que inclou una partida de 60.000 euros per als ajuntaments i 65.000 euros més per als consells comarcals. El diputat de la CUP, Lluc Salellas, es va abstenir argumentant que, si bé es mostrava “content” pels ajuts per a la lluita contra la pobresa energètica, no compartia el criteri d’altres partides destinades a clubs esportius en el sentit de si s’havien fet extensibles a més entitats. El crèdit extraordinari, amb un import total de 209.858.000 euros, inclou, entre altres, 6.000 euros per al Club de Futbol Peralada per al torneig internacional Peralada i la mateixa quantitat per al Club Hoquei Girona, per a la inscripció en la lliga europea, i el Club Ciclista Baix Ter, per a la inscripció de l’equip femení. Aquest crèdit extraordinari, entre altres, també destina prop de 12.000 euros a l’associació de bombers voluntaris de Tossa de Mar per a l’adquisició de mànegues.

El ple també va aprovar la cessió de la segona planta de l’edifici Narcís Monturiol del Parc Científic de la UdG a Sumar, una societat amb capital 100% públic que rellogarà l’espai a una empresa informàtica per valor de 4.500 euros al mes. Van tirar endavant la moció de la CUP de garantir el dret de vot a totes les persones estrangeres residents, la moció d’ERC sobre el desplegament de fibra òptica i la moció d’Independents de la Selva (IdS) en què es demana l’eliminació progressiva del glifosat com a herbicida.

Des de la CUP, Lluc Salellas va criticar els prop de 6.000 euros destinats al càtering del ple d’investidura de Miquel Noguer. El president de la Diputació va recordar que eren productes per promoure Girona Excel·lent en un acte de “cortesia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona