Administracions

Porqueres vol rebaixar el deute fins a 0 en dos anys

L’oposició alerta que, amb les mesures aplicades, es pot caure de nou en l’incompliment de la llei de la despesa

L’Ajuntament de Porqueres no tindrà endeutament a partir del 2021, segons preveu el consistori. El registrat a principis del 2018 era del 15% i per al 2019 es compta haver-ho rebaixat ja a tan sols el 4,4%. El fet que no tenir endeutament permetrà a l’Ajuntament projectar inversions amb més comoditat (sempre, inversions que es considerin sostenibles des del punt de vista econòmic, segons s’estableix en la llei corresponent), ja que actualment es veu molt limitat en aquest aspecte degut al fet que dos anys enrere va trencar la regla estatal de despesa pública. Quan es doni la nova situació, el consistori podrà recórrer de nou al crèdit.

Amortitzar crèdits

Els mecanismes per assolir l’objectiu d’endeutament zero s’han posat en marxa recentment en el ple municipal. Aprofitant l’existència de romanent de tresoreria, s’ha aprovat de manera inicial una modificació de partides dels pressupostos que han permès amortitzar de cop 152.000 euros d’operacions de crèdit que estaven obertes.

L’oposició no ho veu clar

Les modificacions han tingut el vistiplau de l’equip de govern (IdP-ERC), mentre que l’oposició (PDeCAT) hi ha votat en contra. En el plec d’al·legacions que han presentat s’argumenta, entre altres qüestions, que el consistori es troba enmig “d’un pla econòmic financer per als exercicis 2018 i 2019, per haver incomplert la regla de la despesa en el tancament de l’exercici econòmic corresponent a l’any 2017”. Pel grup que encapçala la regidora Susanna Bazan, en la documentació oficial no queda clar que amb la modificació de crèdit, “no ens trobem a final d’any en la liquidació del pressupost del 2018, amb un nou incompliment de la regla de la despesa, i amb haver d’elaborar un nou pla econòmic financer per haver incomplert la llei d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera”.

LA XIFRA

4,4
per cent
és l’índex d’endeutament que l’Ajuntament preveu pel final del 2019.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona