Administracions

Llafranc té nova talaia a Sant Sebastià

Habiliten un mirador entarimat dalt del turó on es divisa la Costa Brava centre fins a les Gavarres i el Canigó

La muntanya de Sant Sebastià, a la part més elevada de Llafranc, ha estrenat aquesta setmana un nou mirador, uns metres més amunt del far, des d’on es pot divisar una de les millors panoràmiques de la Costa Brava centre, més enllà de Calella i Platja d’Aro fins a les Gavarres, el nucli de Palafrugell i –en dies clars– els Pirineus i el Canigó.

La talaia, accessible pel carrer Uruguai, ja hi era fa segles, fet que testimonia el jaciment ibèric ocupat des del segle VI a.C. Però ara s’ha dignificat amb una plataforma metàl·lica que penja uns metres més enllà sobre el buit i s’ha completat amb un revestiment entarimat i una barana. Fa 58 metres quadrats i té capacitat per a unes 25 persones alhora, que amb les millores que hi han introduït guanyaran uns quants graus de domini sobre l’horitzó. Tot plegat, segons explica el regidor d’Obres, Lluís Ros, ha implicat una inversió d’uns 70.000 euros, mentre que els treballs de preparació del terreny i instal·lació s’han allargat uns dos mesos.

Reclam turístic

L’edil destaca que és “un reclam turístic més per a un espai que és altament valorat per tota la gent que visita la vila”. De fet, el conjunt de Sant Sebastià de la Guarda és l’espai més freqüentat pels visitants del municipi, sobretot durant la temporada turística de l’estiu.

A més dels miradors i el poblat ibèric, també hi ha la torre de guaita del segle XV, qualificada com a bé cultural d’interès nacional, l’ermita i hostatgeria i el far del segle XIX, reconvertit en els darrers anys en allotjament i amb un restaurant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia