Administracions

A Banyoles, “velocitat de creuer” a l’inici de mandat

L’alcalde, Miquel Noguer (JxCat), posa l’accent en el fet que s’han complert els compromisos electorals anunciats per als primers 100 dies

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer (JxCat), va fer ahir balanç dels primers cent dies d’aquest mandat municipal. Com era d’esperar, el va presentar en clau positiva, però va donar arguments que ho justifiquen. El principal és que s’ha complert la seva promesa electoral de tenir enllestides o encarrilades en aquest període tres accions concretes: el condicionament de l’aparcament gratuït de la cantonada de les carreteres d’Olot i Figueres; la renovació i ampliació del parc de jocs de la Draga (que, a més d’infantil, com ho era fins ara, també serà per a joves) i la incorporació de tres habitatges a la borsa de lloguer social. En el pàrquing encara s’hi està treballant (es preveu poder-lo obrir d’aquí a pocs dies); el projecte de la zona de jocs s’ha adjudicat però les obres no han començat, i l’adquisició dels pisos està pendent de firmar l’escriptura. Amb aquests tres, la ciutat disposarà d’uns 37 habitatges socials. Si bé en aquesta ocasió s’ha optat per comprar-los (l’Ajuntament hi destina 56.000 euros i hi haurà de gastar una quantitat similar per condicionar-los), l’equip de govern seguirà la política de negociar amb els grans tenidors (bàsicament, bancs) per tal que cedeixin els habitatges buits que tenen en propietat.

A banda d’aquests punts concrets, Noguer va assenyalar que s’estava anant a “velocitat de creuer” en la tasca de govern, beneficiada pel fet que les eleccions no van comportar canvis. La incorporació de nous regidors a l’equip de govern –va afegir-hi– no ha representat cap entrebanc en aquest sentit. Per tant –va descriure l’alcalde–, la gestió ha anat continuant amb normalitat. Noguer va fer una llista de les principals accions dutes a terme en aquests tres mesos i escaig: l’adjudicació de la urbanització d’un tram del Rec Major, les obres del barri del Barral, l’execució del pla d’asfaltatge i l’elaboració del projecte de la placeta del davant dels pisos de La Caixa, entre altres.

De l’oposició (ERC, Sumem Banyoles i Convivència i Progrés), va dir que hi tenia una “relació de cordialitat”, com havia estat habitual.

LA FRASE

Fetes les últimes operacions, ja estem buscant més pisos per poder posar a lloguer social
Miquel Noguer
ALCALDE DE BANYOLES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia