Administracions

El Consell del Baix Empordà reforçarà els serveis socials

ERC, UMP i Tots per l’Empordà elaboren un pressupost per al 2020 de 26 milions amb el compromís de sanejar el centre Tramuntana

Les inversions augmenten 1,7 milions, un 10,39% més que el 2019

El nou govern del Consell Comarcal del Baix Empordà, d’ERC, UPM i Tots per l’Empordà, afronta el repte del seu primer pressupost amb el focus posat a reforçar la prestació dels serveis socials. A més, i en aquest marc d’acció, i amb un pressupost per al 2020 de 25.801.513 milions d’euros, també reforça les inversions amb 1.147.717 euros, cosa que representa un increment, pel que fa a aquestes partides, d’un 10,39%. El pressupost es va aprovar amb els vots del govern, Junts i En Comú Guanyem, i els vots en contra del PSC, CUP i C’s.

El president, Joan Manel Loureiro, destaca molt especialment l’ampliació de la prestació de serveis socials a la comarca per afavorir el benestar de tota la gent necessitada. “Un dels objectius principals d’aquest mandat és tenir cura de les persones més desafavorides i també de les seves famílies”, explica. A més, i segons Loureiro, cal destacar l’esforç per augmentar les inversions i reforçar els equipaments que té el Consell.

En aquest sentit, Xavier Dilmé, vicepresident primer, afirma que aquest pressupost demostra de manera clara el canvi de tarannà del govern: “Volem que el consell torni a ser una eina útil per als ajuntaments”. Per això, per Dilmé és important destacar “el capítol d’inversions que gairebé quintuplica les s del pressupost anterior”. Roser Font, consellera comarcal d’Ensenyament, remarca “la feina que s’està fent en els pobles més petits. S’ha començat a treballar sobretot en els serveis de joventut i de cultura per afavorir una educació de qualitat”. Font explica: “Seguirem gestionant els serveis de menjador i el transport de la comarca per tal de garantir l’accés a l’educació als joves i infants en les millors condicions.”

LA FRASE

Un objectiu clar és tenir cura de les persones més desafavorides i també de les seves famílies
Joan Manel Loureiro
president del consell comarcal del baix empordà

LA XIFRA

26
milions d’euros
és el pressupost per al 2020, amb un increment de les inversions del 10,39%.

El repte del centre Tramuntana

Un dels compromisos del nou equip de govern és garantir la continuïtat del Centre Ocupacional i Especial de Treball Tramuntana i garantir la seva futura viabilitat reduint al mínim el seu dèficit. Per això, i en un primer estadi, segons explica Joan Manel Loureiro, s’han fet trobades amb els alcaldes de la comarca.

El centre Tramuntana s’ocupa de la integració de les persones amb discapacitat, de manera que la inserció al mercat de treball sigui viable des del punt de vista econòmic sostenible; treballa per acollir i orientar les persones amb discapacitat intel·lectual del Baix Empordà i facilitar als usuaris una atenció diürna de tipus rehabilitador integral, amb activitats d’ajustament personal i teràpia ocupacional o prelaboral. També per buscar oportunitats de negoci a la comarca que promoguin que totes les persones amb discapacitat i aptitud per treballar tinguin una feina digna i desenvolupament personal a la comarca, a més de fomentar l’autonomia personal i avançar en la inclusió social i en la qualitat de vida dels discapacitats intel·lectuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona