Administracions

Girona vol adquirir 11 locals i l’església de Vista Alegre

El govern local durà al ple de dilluns vinent l’adquisició dels immobles per un import d’1,4 milions

Els pagaran en quatre anys, i part dels diners sortiran del pressupost participatiu que no s’executarà

L’equip de govern de Girona durà al pròxim ple un paquet de compres d’11 finques –per un global d’1,08 milions d’euros– i, a més, de la parròquia de Santa Maria de Vista Alegre i les instal·lacions annexes, per 400.000 euros més. L’alcaldessa, Marta Madrenas, ho va avançar ahir en una roda de premsa, va afirmar que ho han debatut amb els altres grups i va destacar la “importància pel benefici social i de cohesió amb els barris”.

Bona part de la inversió, uns 900.000 euros, sortirà de la partida total d’1,2 milions, “impossibles d’executar”, del pressupost participatiu, però Madrenas va defensar que no volen tenir recursos immobilitzats i que, en espera de redefinir les inversions de l’any vinent, els volen posar al servei dels veïns. Els contractes de compravenda de les finques es començaran a satisfer enguany, però seran quadriennals, de manera que les transaccions s’acabarien de pagar el 2023. D’altra banda, suposaran l’estalvi de les quotes de lloguer que fins ara suportava el consistori i, a banda d’aclarir-se’n el futur ús comunitari –en algun cas resoldran errades de planejament que qualificaven espais del Bisbat com d’ús públic–, també desencallaran aspectes com ara el pas de carrils bici.

A banda de l’església, on el Bisbat havia suprimit el culte i hi haurà espai per a l’agrupament escolta, la resta de finques a Can Gibert, al carrer Valladolid de Sant Narcís i a la pista del CREC de Sant Daniel estan consolidades com a seus d’associacions veïnals, centres oberts per a escolars, infants i adolescents, el centre de distribució d’aliments o el Güell Espai Jove. El grup Guanyem va reivindicar que un dels centres oberts aniria al xalet de Sant Narcís, però fonts municipals deien que negocien amb la Generalitat, fora de l’acord, la cessió d’aquest immoble a mans del consistori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona