Administracions

Platja d’Aro destina un 34% més al pressupost de bany

L’assignació del programa Fem Platja passa de 725.000 a 975.000 euros, per les mesures higièniques i de control

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro va començar a desplegar, dissabte, el programa anual de platges, amb l’inici del servei de socorrisme –que prestarà Proactiva fins al 27 de setembre des de les deu del matí fins a la tarda, ampliat al juliol i l’agost– i la incorporació d’informadors a final de mes, que s’afegiran a l’equip diari, que arribava fins a les 48 persones en el pic de la temporada. L’assignació municipal ha crescut en 250.000 euros; s’ha ampliat més d’un terç més el pressupost previst. En aquests primers dies, però, els socorristes afronten la feina amb tranquil·litat, ja que el temps insegur i la impossibilitat que arribin encara banyistes de fora de la demarcació mantenen força baixa l’activitat.

El municipi preveu renovar els distintius de bandera blava per a sa Conca, la platja Gran i cala Rovira, tres espais que acrediten també el distintiu Q de Qualitat Turística i el Pla de Qualitat en Destí del Baix Empordà. Alhora, el camí de ronda de s’Agaró també aspira al distintiu d’Itinerari Blau per a recorreguts que uneixen platges amb bandera blava i amb un conjunt d’atractius i serveis.

Gent gran i higiene

El dispositiu continuarà prioritzant l’accés al bany de la gent gran i persones amb problemes de mobilitat, amb passeres, cadires amfíbies i línies de vida. El personal de socorrisme ja ha incorporat mesures d’higiene i, per prevenció, enguany suprimiran les habituals plataformes de lleure flotants distanciades de la costa. Tampoc funcionarà la ludoteca, i es redueix el nombre de lavabos i dutxes, que es desinfectaran al llarg del dia.L’abalisament és a càrrec de l’empresa BMar, per fer la col·locació i el manteniment de les boies de senyalització; i es tornaran a instal·lar, per quart estiu consecutiu, cinc boies de cortesia a la cala del Pi perquè puguin fondejar-hi embarcacions, i com a novetat dues a la zona de la punta d’en Pau.Una altra de les tasques destacades del programa seran les accions de manteniment i neteja. L’empresa concessionària, GBI Serveis, divideix el litoral del municipi en sis sectors, on treballen, d’una banda, la gran maquinària de neteja, cada matinada, i, de l’altra, diversos equips d’operaris amb suport de quads, en doble torn, de matí i tarda. També es disposa d’una barca pròpia de l’Ajuntament per fer neteja a l’aigua en doble torn, i d’una segona embarcació per a la neteja d’aquelles zones de difícil accés. Enguany es tornaran a repartir gratuïtament, entre els usuaris de les platges, 15.000 cendrers reutilitzables i biodegradables.

LA XIFRA

250.000
euros
és l’increment que el consistori destina enguany al programa de platges, per les mesures excepcionals.

Les Vies Braves, en pausa enguany

A Platja d’Aro, aquest 2020 no s’abalisarà el carril per a nedadors de Vies Braves, per fer natació en aigües obertes al voltant del litoral entre sa Conca i l’extrem de la badia de Sant Pol que pertany a la població. El projecte, que havia bastit una xarxa d’itineraris paral·lels al litoral o fins i tot dins d’algun embassament, ha quedat aquest any en pausa per les restriccions imposades per la Covid-19 i la incertesa de les mesures que caldrà prendre a posteriori. Alguna població, però, com ara Sant Feliu de Guíxols, continuarà abalisant les zones prioritàries per nedar arran de costa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona