Administracions

Sant Feliu pacifica part de l’avinguda de Catalunya

El tram alt, de Canigó a Joan Camisó, serà només de baixada

Hi haurà més aparcament per compensar places perdudes i seguretat, però també veïns que no ho veuen clar

El tram alt de l’avinguda Catalunya de Sant Feliu de Guíxols, entre els giratoris dels carrers Canigó i Joan Camisó, passarà a ser de sentit únic, descendent cap al mar, a partir del divendres 18. Però per adaptar el tram –amb 20 places més d’aparcament–, repintar les marques viàries i instal·lar nous senyals, des de demà ja s’hi prohibirà l’estacionament. La grua actuarà per retirar els vehicles que no hagin tret els veïns, tot i que els cartells avisant de la prohibició es van acabar de col·locar entre dijous i divendres.

El regidor d’Urbanisme i Obres, Josep Saballs, explica que l’objectiu és millorar la seguretat del trànsit, en un tram d’uns 300 metres de longitud. La secció, sobretot a l’altura del parc de la plaça dels Drets Humans, on fa uns anys es van guanyar places d’aparcament en diagonal al carril de pujada, era molt justa si coincidien dos vehicles pesants –també hi circula el bus urbà–. I a més, també es trobaven amb vehicles aturats en doble fila entre els carrers de Cadis i Joan Domènech.

Divisió d’opinions

L’anunci dels canvis, difós pel consistori a finals de novembre, ha estat rebut amb divisió d’opinions pels veïns. N’hi ha que el veuen bé, per reduir volum de trànsit, la velocitat, i el risc de topades en el tram més estret. Però també n’hi ha que es queixen que no els ho han consultat, que n’hi havia prou restringint la circulació dels vehicles pesants, o que caldrà fer volta per accedir i sortir a guals i habitatges, com també succeeix al tram que el 2013 va passar a ser de sentit únic –en aquest cas cap a llevant– als carrers Canigó i Joan Camisó.

Saballs remet a l’ús de alternatiu de Joan Camisó o la carretera de Girona, per al sentit de pujada. Pel que fa a les obres, demà començaran a fressar l’asfalt per retirar les marques viàries velles. I hauran de tallar el trànsit entre un i dos dies. Si la pluja no fa endarrerir el pintat de les noves marques, divendres l’operació ja estarà enllestida.

LA XIFRA

300
metres
de l’avinguda Catalunya de Sant Feliu, entre Canigó i Joan Camisó, seran només de baixada

Noves voreres en tres carrers

La reestructuració del tram de l’avinguda Catalunya arriba després que s’hagi eixamplat un tram de la vorera del carrer Joan Domènech, a l’accés al parc de la plaça Drets Humans. Era un vial fins fa uns anys de doble sentit, però actualment, també de sentit únic, també hi sovintejaven vehicles estacionats que dificultaven el pas de vianants. Aquesta setmana també han començat a urbanitzar un tram de vorera pendent al carrer Gravina –tocant a la rambla Generalitat i la via verda– i la campanya, amb 40.200 euros de pressupost, també inclou el carrer Carles Rahola. En espera resten altres trams, com ara a l’avinguda Canàries i una part del carrer Guifré.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona