Administracions

El nou passeig de l’Estartit garantirà l’aparcament

El projecte preveurà mantenir zones d’aparcament perquè s’opta per traslladar el passeig cap a la platja

La remodelació del passeig marítim de l’Estartit reservarà una important bossa de places d’aparcament, segons han acordat l’Ajuntament i l’Estat. L’alcalde, Jordi Colomí, explica que la solució en què es treballa parteix d’un avantprojecte consensuat que trasllada el traçat del nou passeig més a cap a la platja.

Segons Colomí, si bé és cert que transcorrerà per bona part de l’actual zona d’aparcament habilitada a la zona maritimoterrestre, el projecte final inclourà una zona d’aparcament a la nova part urbana que es generarà entre el nou passeig i l’actual carretera.

Importància

L’alcalde explica que per a l’Ajuntament “és molt important mantenir una bossa d’aparcaments en aquest sector del front marítim i així ho ha defensat davant dels responsables de Costes de l’Estat”. Mentre no s’executa l’obra del nou passeig, es mantindrà l’actual zona d’aparcament.

La remodelació del front marítim és una intervenció estratègica i prioritària per a la millora de la imatge i els serveis de la destinació. Per aquesta raó, el govern municipal continua insistint que les diferents actuacions projectades es puguin tirar endavant al més aviat possible.

L’àmbit de passeig que és competència de l’Estat abraça un tram d’uns 500 metres compresos entre el torrent i el parc de la Pineda. En aquest cas, es disposa d’un avantprojecte que preveu una inversió d’uns cinc milions d’euros. L’Estat també té projectat, en un estadi més avançat, el nou tram de passeig marítim per a vianants que connectarà el sector sud dels Griells amb la Pletera.

Aposta pels aparcaments perifèrics

Paral·lelament a aquestes grans actuacions, l’Ajuntament treballa, a través del pla de sostenibilitat turística de Torroella de Montgrí-l’Estartit (2021-2023), en la creació de dues grans bosses d’aparcaments a l’entrada de l’Estartit i a la zona del Ter Vell. Aquests projectes s’inclouen dins del programa de mobilitat sostenible.

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí impulsa el pla de sostenibilitat turística (PST) 2021-2023 amb una inversió de 2,6 milions d’euros, 16 actuacions previstes i 169 fites a assolir per a l’any 2030. El compromís del PST també concreta indicadors específics per mesurar el seu grau de compliment. Dúnia Oliveras, regidora de Turisme, destaca que estan compromesos “a contribuir a l’assoliment dels objectius, entre la població, els visitants i les empreses, de desenvolupament sostenible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona