Administracions

Castanyada avançada

Els canongins van celebrar un dia històric amb una traca, focs artificials i vi dolç

Aroma a castanyes cuites, vi dolç i olor a pólvora van ser els ingredients de la festa amb què els canongins van celebrar al carrer la restitució efectiva de la municipalitat. Desenes de persones van omplir el tram de la rambla del Raval situada davant del reformat ajuntament de la Canonja per veure, pocs minuts després de les set del vespre, la sorollosa traca i el petit castell de focs artificials amb què els veïns van saludar aquesta nova etapa en la seva història local.

“Sento molta alegria avui”, reconeixia Maria Teresa Llop, que amb 90 anys encara recordava perfectament el passat independent de la Canonja. “Ara podrem decidir nosaltres”, relatava. Filomena Company i Aurora Bosch, d'altra banda, també prenien part ahir de la festa i, tot i confessar-se “molt contentes de ser poble”, també mostraven els seus dubtes. “Trigarem un munt d'anys a rebre tots els diners de la química, i tindrem uns terrenys que no valdran per res”, comentaven. Al matí, Josep Maria Olivé (que seguia el ple de constitució des d'una pantalla instal·lada per al públic) lamentava també la “pèrdua de terme municipal” respecte de la Canonja prèvia a l'annexió.

La festa del vespre va ser el moment que molts també van aprofitar per acostar-se als membres de la gestora i, sobretot, al seu president, Roc Muñoz, per felicitar-lo. El municipi tornava a reviure així la festa popular del 15 d'abril passat, data en què el Parlament de Catalunya aprovava la llei que va permetre ahir la restitució de la municipalitat, i que l'any vinent serà festa major.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona