Administracions

BARCELONA

Ajut europeu per a empreses de 24 municipis

El cost global dels projectes de promoció econòmica arriba als 15 milions

Un total de 24 municipis de Catalunya, distribuïts en deu comarques, han estat seleccionats en la segona convocatòria de l'eix 1 del fons europeu de desenvolupament regional (FEDER) per desenvolupar projectes orientats a millorar la competitivitat empresarial. Aquests municipis, més un consell comarcal, se sumen als 24 escollits en la primera convocatòria. Els projectes, que engloben des de la creació de vivers d'empreses fins al foment de la societat del coneixement, tenen un cost global de 15 milions d'euros, el 50% dels quals procedeix dels fons europeus, el 25% de la Diputació de Barcelona i l'altre 25% de cada un dels ens locals. El diputat de Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona, Teo Romero, va assegurar ahir durant la presentació dels projectes que en els cinc anys vinents les 49 actuacions que es duran a terme entre les dues convocatòries permetran allotjar més de 850 noves empreses en vivers o centres d'empreses i crear més de 2.700 llocs de treball directes o indirectes. Romero hi va afegir que més de 2.200 empreses seran beneficiades per actuacions de millora de polígons d'activitat econòmica, i que 840.000 ciutadans milloraran les seves condicions pel que fa a les noves tecnologies.

Entre els 25 projectes aprovats en aquesta segona convocatòria, n'hi ha setze de suport al creixement empresarial d'empreses locals per mitjà de la creació de vivers, centres d'empreses o espais de suport a persones emprenedores. Pel que fa a la resta, hi ha dues actuacions per millorar les condicions dels polígons d'activitat econòmica mitjançant el desplegament de fibra òptica i set projectes adreçats a fomentar la societat del coneixement. Romero va destacar que tots els projectes tenen en comú “que el seu impacte va més enllà de l'àmbit municipal”.

k

Trobareu el dossier amb els projectes subvencionats a www.elpunt.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona