Administracions

SERVEIS

Agents compartits per tres pobles del Baix Empordà

Palau-sator, Regencós i Torrent estudien contractar un servei comú d'agents cívics durant la temporada d'estiu del 2013

És una prova pilot per millorar el control del trànsit i la convivència

Els alcaldes de Torrent –Josep Maria Ros–, Palau-sator –Joan Sabrià– i Regencós –Josep Fontanillas– estudien la fórmula per dotar-se d'un servei d'agents cívics mancomunat entre els tres municipis, una experiència que demanen sobretot en els mesos d'estiu, quan hi ha la població afegida de les segones residències i els turistes que visiten els restaurants i establiments dels nuclis.

El torrentí Josep Maria Ros avança que es tractaria d'una prova pilot el juliol i l'agost del 2013, “per assumir gestions que sovint ha d'assumir cada alcalde o algun regidor, com ara anar a un mas on s'ha produït un robatori i requerir els Mossos”, o anar a una casa on es fa una festa massa sorollosa de matinada.

En el cas de Palau-sator, en canvi, els agents serien més útils per regular el trànsit de comensals que atrauen els nombrosos restaurants els dies festius. L'alcalde, Joan Sabrià, posa com a exemple els problemes d'aparcament, de vegades arran mateix de les portes de les cases, i el rol dissuasiu per prevenir furts i petits robatoris als vehicles dels pàrquings mentre dura l'àpat dels propietaris. A Regencós, en canvi, Fontanillas admet que no tenen tants de problemes perquè no hi ha tants restaurants, però sovint es troben amb vehicles “aparcats de qualsevol manera a la plaça”, tot i que hi ha senyalitzats tant els aparcaments com la prohibició que conductors forans circulin pel nucli antic.

Policia impensable

Com que són pobles de menys de 5.000 habitants, no estan obligats a disposar de servei de policia local, ni tampoc se'l podrien permetre, però la necessitat hi és, i més a l'estiu. A banda, els agents podrien fer complir les ordenances si un gos passeja deslligat o si els amos no retiren les defecacions de l'animal. I no descarten acabar mancomunant un servei de grua.

LA DATA

07.2013
El juliol de l'any vinent
Palau-sator, Regencós i Torrent podrien disposar per primer cop d'agents cívics comuns.

També ‘mancomunen' secretari

Els tres ajuntaments també comparteixen un mateix secretari, que ha posat fi al reguitzell de secretaris accidentals que periòdicament els plegaven quan hi havia una vacant en un consistori més gran.

Per Ros, tot i que la possibilitat que aparegui una plaça més atractiva hi continua sent, ara és més probable que puguin completar un mandat amb el mateix secretari i això facilita, “per exemple, tirar endavant un nou POUM amb un únic criteri”, que és una de les fites que s'ha posat el govern de Torrent d'aquí al 2015.

Sabrià també apunta que compartir secretari pot facilitar la mancomunitat de serveis i la feina conjunta amb Regencós i Torrent. Per Fontanillas, la continuïtat de la figura els ha permès gaudir d'una “certa estabilitat”, i té clar que cal aprofundir en la col·laboració entre pobles: “Els ajuntaments grans tenen prou personal per prestar serveis, però els petits ens hem d'ajudar.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona