Administracions

Es demana a Paiporta que no es cobre l'impost de plusvàlua a famílies desnonades

Algunes famílies han de pagar milers d'euros de plusvàlua després d'haver-se quedat sense habitatge

Compromís per Paiporta ha presentat al ple una moció per tal que l'Ajuntament no cobre l'impost de plusvàlua a les famílies que han sigut afectades d'una execució hipotecària per part de les entitats bancàries, així com que es tornen els diners recaptats per aquest concepte en l'any 2012 a aquestes famílies.

I és que la llei considera una compra-venda la transmissió de l'habitatge habitual fruit d'un procediment d'execució hipotecària o mitjançant la dació en pagament al banc. Per la qual cosa, les famílies afectades han de pagar la plusvàlua corresponent a l'Ajuntament, que en alguns casos arriba a 4000€.

Com que la llei d'hisendes locals no permet fixar l'exempció dins de l'impost, des del grup demanen que es faça a través de subvencions.

Per a Compromís aquesta situació de buit legal “és inacceptable”, ja que “damunt que les famílies són expulsades de les seues vivendes i que en la majoria dels casos han de continuar pagant hipoteca, també han de pagar plusvàlua com si estigueren obtenint algun benefici”. Per això a més de demanar l'ajuda per a les famílies des del grup insten també al govern central a modificar la llei i fixar bonificacions fiscals en l'impost de plusvàlues per aquests casos.

Ací no es perdona ni a Déu

Pere Rossell

Quan un primer visitant s'acosta a les sessions plenàries de l'Ajuntament d'aquesta vila de la comarca de l'Horta, no necessitat que cap altre li subratlle qui és l'alcalde. Les seues maneres de conduir la sessió del consistori, els comentaris que hi realitza i la manera amb que els regidors i regidores s'adrecen a ell per poder anar al servei a fer un riuet, denoten la forma i manera amb que es comporta la primera autoritat de Paiporta.

Aquest personatge no perdona ni a Déu; s'ho apunta tot i tard o d'hora, procura treure-ho a relluir, en el moment en què ell sap que pot causar més mal. Així les coses, com pot pensar algú que estiga disposat a atendre les necessitats de les famílies desnonades?

Si es té e compte el seu comportament arrogant davant les manifestacions i les plantades que ja ha protagonitzat el seu tarannà a les portes de la casa gran, no cal ser gens espavilat per intuir que no hi haurà ni rebaixa ni condonació de deute. El cavaliere és d'aquells que pensa que els que tenen ara deutes és “perquè no ho van pensar quan van fer la despesa”. Què li anem a fer? Què voleu que hi fem davant d'aquest alcalde?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona