Administracions

L'Ajuntament de Manuel perd el judici de la Serreta

L'advocacia de l'Estat ha considerat il·legal la concessió de 17.000 metres quadrats de superfície en aquest paratge

Compromís demana la dimissió de l'alcalde

El 2 d'octubre del 2009 el Ple de l'Ajuntament de Manuel, amb els vots a favor del GIP i PP i en contra dels grups Bloc - Compromís i PSOE va aprovar concedir un dret de superfície sobre 17.000 metres quadrats de la Serreta per a la realització d'activitats de caràcter privat.

L'informe de la Secretaria de l'Ajuntament, contrari a l'acord de concessió, amb arguments legals de pes, no van ser suficients perquè l'equip de govern de l'Ajuntament de Manuel format per GIP i PP desistiren de la seua pretensió.

La Delegació del govern va recórrer l'acord als tribunals i al maig del 2011 el jutjat núm. 4 del contenciós administratiu de València va fallar en contra de l'Ajuntament de Manuel.

Aquesta sentència, no va ser comunicada per l'alcalde José Cambra a l'Ajuntament i, sense coneixement del Ple, decideix recórrer-la a una instància superior, fent el contrari del que al seu dia es va declarar, que si perdia el cas en primera instància, no ho recorreria i acataria la sentència.

Dos anys i mig després, el Tribunal Superior de Justícia Valencià, ratifica la primera sentència i imposa a l'Ajuntament les costes processals.

Les conseqüències per a l'Ajuntament de Manuel, per la pèrdua d'aquest plet, poden ser molt copioses econòmicament.

Per tot açò, en el Ple celebrat el dia 3 de desembre on es va donar compte de les sentències, el portaveu de Compromís, Josep Antoni Pastor, va demanar la dimissió de l'alcalde per ocultar informació i per mentir sobre les seues actuacions en el cas que la sentència fora desfavorable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia