Administracions

Vilanant compra la rectoria per posar-hi el consistori

L'alcaldessa, Anna Palet, va anunciar aquesta operació en l'acte d'inauguració de l'escola, que ara està ubicada a l'edifici consistorial renovat

L'Ajuntament de Vilanant ha comprat al Bisbat de Girona la rectoria del poble, que, un cop restaurada, serà la nova seu de l'edifici consistorial. Així va anunciar-ho ahir l'alcaldessa de Vilanant, Anna Palet, en l'acte oficial d'inauguració de la nova escola Tramuntana. L'escola ha passat a ocupar l'edifici restaurat de l'antic consistori, mentre que l'Ajuntament s'ha reubicat en un mòdul prefabricat cedit pel Departament d'Ensenyament. A l'acte d'inauguració, que es va fer coincidir amb la festa de la gent gran, van assistir-hi, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila; el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, i el director d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot. A través d'una piulada, el conseller Vila va qualificar el gest del consistori de Vilanant de cedir l'edifici consistorial de “democràcia de la bona”.

L'adquisició de la rectoria ha suposat el desemborsament de 103.000 euros; 13.000 dels quals han anat a càrrec de l'Ajuntament i la resta, a càrrec de la Generalitat i la Diputació de Girona. L'alcaldessa de Vilanant, Anna Palet, va destacar ahir que amb aquesta operació es tanca el cercle de moviments relacionats amb els equipaments del poble que volia dur a terme des que va ser escollida l'any 2011.

A principi de curs, els quaranta nens escolaritzats a Vilanant ja no van haver de tornar a l'escola de barracons que funcionava al municipi des del 2008, sinó que van recuperar l'antiga escola, un edifici construït per a aquest ús a principi del segle passat. Antigament aquest edifici havia estat compartit per l'escola, l'Ajuntament i el dispensari, però mestres i alumnes van haver de marxar-ne per qüestions de seguretat. La gent gran del poble va poder visitar ahir les instal·lacions renovades, ja que es va fer una jornada de portes oberts.

LA XIFRA

103.000
euros
ha costat l'adquisició d'aquest immoble. La major part del cost ha anat a càrrec de la Generalitat i la Diputació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona