Medi ambient

Metereologia

La pluja deixa una forta empremta al Pla de l'Estany

El Fluvià s'emporta un passallís a Orfes (Vilademuls) i el vent arrenca tres arbres a Martís de Baix (Esponellà)

La crescuda del Fluvià i la força amb què baixa aquests dies, arran de les últimes pluges, han fet malbé el passallís que connecta el nucli d'Orfes (terme de Vilademuls) amb uns masos de l'altre costat del riu. La inutilització del camí obliga ara els habitants de les sis cases afectades que volen desplaçar-se cap a Orfes o la resta del municipi a donar la volta pel terme veí de Pontós, segons van informar ahir des de l'Ajuntament. El passallís no era d'obra, sinó que estava construït amb uns tubs i terra compactada. Aquesta circumstància fa que el pas desaparegui sempre que hi ha una riuada. L'alcalde, Àlex Terés, va manifestar ahir que fa anys que demanen a l'ACA, infructuosament, que els deixi fer un passallís d'obra.

D'altra banda, també ahir es van fer els treballs per retirar tres alzines que el vent havia fet caure a l'entrada de can Bosch, una casa de pagès de Martís de Baix (Esponellà). Els arbres caiguts impedien arribar a la casa o sortir-ne pel camí principal, però can Bosch no va quedar aïllada perquè disposen d'un camí alternatiu, segons va explicar ahir el propietari, Josep Bosch. “L'alzina més grossa –va narrar– no estava ben arrelada, el vent la va tombar i va arrossegar les altres dues. Ha anat d'un pèl que no s'emporten els cables d'electricitat.”

El saltant de Martís

Precisament a tocar de can Bosch hi ha el saltant de Martís, unes cascades formades per l'aigua que vessa de la platja (o clot) d'Espolla i que es dirigeixen cap al Fluvià. Ahir, el saltant oferia una imatge espectacular i va atreure molts visitants. Els més assidus d'aquest paratge asseguren que feia almenys dos anys que no portava tanta aigua i alguns fins i tot afirmaven que mai l'havien vist tan ple.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona