Medi ambient

ERC i CiU de Palamós presenten a la ciutadania la gran actuació a Castell

El projecte d’integració paisatgística i ordenació de l’ús públic de Castell és una de les actuacions de mandat, juntament amb la millora de carrers i places

El govern de Palamós, d’ERC i CiU, ha premut l’accelerador per impulsar el projecte d’integració paisatgística i ordenació de l’ús de Castell, una de les grans actuacions de mandat. De moment ja s’han iniciat els tràmits per a la portada d’aigua per alimentar els hidrants contra incendis i l’inici de la restauració de la zona boscosa de transició.

L’alcalde, Lluís Puig, explica que s’han organitzat actes públics –un tindrà lloc demà, a l’espai polivalent de la plaça Mossèn Gumersind Vilagran, a Sant Joan–. L’objectiu, segons Puig, és donar a conèixer “com és i què inclou aquest projecte, i fer-ho abans de l’inici del període d’exposició pública d’algunes de les accions que inclou aquest document”. Aquest és el cas de les obres de la portada d’aigües a l’espai natural de Castell o bé el projecte de restauració ambiental i millora paisatgística de la zona d’acollida i accés a aquesta platja, ambdues incloses en el projecte global de Castell, aprovades inicialment en el darrer ple. La portada d’aigües, amb la instal·lació de cinc hidrants, és essencial per blindar el paratge contra els incendis.

Dos anys d’accions

El cost del projecte és de 743.000 euros, que es finançaran en un 50% mitjançant les subvencions del pla de foment territorial del turisme de la Generalitat i, en l’altre 50%, mitjançant els beneficis que aporta l’explotació de l’aparcament que cada any s’habilita en aquest espai natural i per on passen uns 50.000 cotxes cada estiu. Precisament en aquest sentit cal destacar la cessió d’ús d’aquests terrenys que ha fet el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, per utilitzar-los com a aparcament per a un període de 20 anys. Està previs que aquest projecte es pugui començar a executar a principis del 2018 i que s’enllesteixi abans de final del 2019.

LA XIFRA

743.000
euros
és el cost global del projecte, que preveu moure l’aparcament, portar-hi aigua i restaurar el paisatge.

L’estudi del pintor Sert, en el punt de mira

L’antic estudi del pintor Josep Maria Sert, situat arran de platja, a tocar del poblat ibèric, hauria de ser la seu del futur centre d’interpretació de Castell. El govern, d’ERC i CiU, treballa perquè això sigui una realitat. L’estudi és, com el paratge de Castell, propietat de la Generalitat. L’alcalde, Lluís Puig, explica que des de l’Ajuntament s’oposaran a altres usos, com ara un de restaurant que es va plantejar fa anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona