Medi ambient

Talen arbres sense permís a Aigua Xelida, a Palafrugell

SOS Costa Brava ha denunciat que la promotora Aiguacel és al darrere d’aquesta actuació il·legal que ha afectat centenars d’arbres

L’Ajuntament obrirà un expedient informatiu

La plataforma SOS Costa Brava ha denunciat que la promotora Aiguacel ha començat una tala il·legal d’arbres a la zona d’Aigua Xelida, de Palafrugell. La promotora vol fer en aquesta zona una polèmica urbanització amb 33 apartaments de luxe. SOS Costa Brava va denunciar els fets a l’Ajuntament de Palafrugell i demana l’aturada immediata dels treballs, la imposició de sancions i la restauració de l’arbrat malmès.

L’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, va explicar, ahir, que aquesta tala d’arbres és completament il·legal, ja que l’empresa promotora no té cap permís per fer-hi cap actuació. “Des del consistori tot just s’ha començat la tramitació de l’aprovació inicial del projecte i hem demanat assessorament de la Generalitat per dur a terme tot el procés. I l’empresa promotora sap que estem en aquest punt”, va explicar, ahir, Piferrer. L’alcalde de Palafrugell, que va expressar la seva “sorpresa” davant d’aquesta operació, va indicar que entre avui i demà es controlarà si hi ha més moviment o no a la finca i que, dimecres, el primer dia hàbil en el consistori, s’obrirà un expedient informatiu de caràcter sancionador. “Han aprofitat aquestes festes i que és una parcel·la amb molt poca vida durant l’hivern per fer-hi la tala. És molt agosarat començar a treballar a la finca sense permís”, va dir Piferrer. No obstant això, SOS Costa Brava va carregar, ahir, també contra l’Ajuntament de Palafrugell, que acusa de negligència urbanística pel retard a contestar les al·legacions presentades contra el projecte. Segons hi va afegir, fa quatre mesos que es va demanar un acord de ple per estudiar la reforma del planejament, suspendre llicències i preservar la tala de bosc.

LA FRASE

Tot just s’ha iniciat la tramitació de l’aprovació inicial del projecte i l’empresa promotora ho sap
Josep Piferrer
alcalde de palafrugell


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia