Medi ambient

Canvien la recollida a Tossa per reciclar més

L’Ajuntament aspira a doblar el 30% de reciclatge amb contenidors laterals

El porta a porta comercial s’amplia

L’Ajuntament de Tossa de Mar ha canviat des de principis de setmana el model de recollida d’escombraries i aspira a doblar el 30% actual de reciclatge. El tècnic de Medi Ambient del consistori, Jordi Couso, destaca que la recollida serà “més automatitzada, més neta i més ràpida”.

Una de les novetats més destacades és que els contenidors seran de càrrega lateral [vegeu imatge] i que les àrees de reciclatge seran més grans. “Volem acostar el reciclatge a la gent. Abans, potser no s’incentivava tant. Les àrees seran més grosses, amb noves tipologies de contenidors”, afirma Couso.

L’equip de govern, de Tossa Unida i una edil no adscrita, reconeix que les tones que han de dur els treballadors de la neteja a l’abocador són excessives i que el preu s’apujarà encara més a partir del 2020. Per això, doblar el reciclatge faria reduir el cost de dur deixalles a l’abocador.

El porta a porta comercial per als grans productors també s’amplia. “Ja es feia per al vidre i l’orgànica, però ara s’amplia per a paper i envasos”, afirma el tècnic municipal. El rebuig es reduirà a dos dies (dilluns i divendres), quan abans es feia diàriament. Els responsables consideren que reciclar més bé els diferents elements farà que hi hagi menys rebuig. Couso afirma que hi ha 300 productors que prenen part en la recollida comercial.

Delegació al Consell

El canvi de model també arriba en paral·lel a un canvi d’empresa. La concessionària que s’ocupava de les deixalles (l’empresa Cespa) ja no treballa a Tossa. L’Ajuntament ha delegat la neteja viària i la recollida a l’empresa mixta Nora, en què el Consell Comarcal de la Selva té el 50% de l’accionariat. Nora ja tenia cura de la gestió de la deixalleria municipal.

El nou sistema de recollida de Tossa va ser presentat el dissabte 6 amb la presència de l’alcaldessa, Gisela Saladich, i el responsable de Territori i sostenibilitat del Consell Comarcal, Felip Toledo.

LA XIFRA

4
dies
de recollida comercial en envasos, vidre i paper hi ha del 8 d’abril al mes de novembre. La d’orgànica serà diària.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia